Ας συστηθούμε...

Η Μουσειολογία.Museology ξεκίνησε το 2013 ως μια μικρή ομάδα στο Facebook με σκοπό την ενημέρωση και την ανάπτυξη του διαλόγου για ζητήματα που αφορούν τα μουσεία, τις μουσειακές σπουδές, την ιστορία, την αρχαιολογία και γενικά τον πολιτισμό. Η ιδέα και η υλοποίηση ήταν της αρχαιολόγου - μουσειολόγου και υπ. διδάκτωρ Μουσειολογίας, Σοφίας Καρούνη. Με την πάροδο του χρόνου, τα μέλη αυξάνονταν διαρκώς, όπως και οι απαιτήσεις, κι έτσι δημιουργήθηκε ο εν λόγω ιστότοπος για να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη μας για τη μουσειολογία και τον πολιτισμό εν γένει. Παράλληλα, στον συντονισμό των social media (Facebook, Instagram) και στην αρθρογραφία προστέθηκαν η Ξανθούλα Νταναβάρα (τελειόφοιτη Μουσειολογίας), η Μαίρη Μικάβα (τελειόφοιτη Μουσειολογίας) και στον συντονισμό της ομάδας στο Faceboook o Λεονάρντο Αγκόλλι (τελειόφοιτος Μουσειολογίας). Στον ιστότοπό μας φιλοξενούμε, επίσης, άρθρα όσων ενδιαφέρονται να μοιραστούν με το κοινό εμπειρίες, σκέψεις και γνώσεις με επίκεντρο τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Αν θέλετε να μας στείλετε κάποιο άρθρο σας, με χαρά να το διαβάσουμε! 

Τον Οκτώβριο του 2021 εγκαινιάσαμε το e-shop μας με βιβλία και αντικείμενα εμπνευσμένα από την τέχνη, την αρχαιότητα, τα μουσεία, την ιστορία, κ.ο.κ. Τον συντονισμό του ηλεκτρονικού μας καταστήματος έχει η Σοφία Καρούνη και ο Παναγιώτης Καρούνης. Είναι μια προσπάθεια για να βάλουμε την τέχνη στην καθημερινότητά μας και να έρθουμε πιο κοντά στον πολιτισμό. 

Το site μας σε λίγο καιρό θα διαθέτει και επιμορφωτικό υλικό που θα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για ζητήματα που άπτονται του κλάδου της Μουσειολογίας, της Μουσειοπαιδαγωγικής, της Ιστορίας της Τέχνης, κ.α. συναφών τομέων. Σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες. 

Επίσης, στον χώρο μας προσφέρουμε υπηρεσίες διαφήμισης για όσους και όσες ενδιαφέρονται να προωθήσουν την επιχείρησή τους. Έχουμε δημιουργήσει πακέτα διαφημίσεων ιδανικά για όλους.ες! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να μας στείλετε ένα mail στο museologists@gmail.com. 

Εξελισσόμαστε διαρκώς γιατί είναι η φιλοσοφία μας. Να προχωράμε μπροστά, να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε! 

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμο και ενδιαφέρον το περιεχόμενό του και να έχετε μια όμορφη περιήγηση!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε και στα social media! 

Για περισσότερες πληροφορίες ή αν επιθυμείτε να συνεργαστείτε μαζί μας, θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε ή να λάβουμε μήνυμά σας.

 

Φιλικά και μουσειολογικά,

Η ομάδα της Μουσειολογίας.Museology