ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΠΙΟ

-10%

Η παγκοσμιοποίηση αμφισβητείται, ένας πολυκεντρικός κόσμος γεννιέται, οι ισορροπίες ισχύος αναδιατάσσονται και η συναλλακτική διπλωματία της Realpolitik επιβεβαιώνει την κατίσχυσή της έναντι θεσμών και αρχών (δικαίου).
Συνήθως υποτιμούμε ή δεν ερμηνεύουμε έγκαιρα τον αντίκτυπο των γεγονότων στην Ιστορία. Στην περίπτωση, όμως, της σύρραξης στην Ουκρανία η Ιστορία γράφεται ενώπιόν μας σε ενεστώτα χρόνο. Το Μέλλον της Ιστορίας βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας ενός πολέμου που έναν χρόνο μετά την έναρξή του εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία, οι συνέπειες του οποίου θα είναι πολυεπίπεδες και μακροχρόνιες.

Μέσα από τις ευσύνοπτες απαντήσεις 17 ειδικών σε 27 ερωτήσεις, και τις παρεμβάσεις του επιμελητή της έκδοσης, οι αναγνώστες αποκτούν μια εμπεριστατωμένη εικόνα για σχεδόν όλες τις παραμέτρους του δραματικότερου μεταψυχροπολεμικά παγκόσμιου γεγονότος, που μάλιστα επιδρά καταλυτικά στις ζωές μας. Ενός γεγονότος που, εκτός από αβεβαιότητα και διατάραξη των αλυσίδων τροφοδοσίας, των τιμών ενέργειας και των αγαθών, μας οδηγεί σε μία νέα πλανητική τάξη πραγμάτων, όπου το στοίχημα για ∆ύση και Ανατολή είναι ποια πλευρά θα ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Στην έκδοση συμμετέχουν με κείμενά τους οι: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ευάγγελος Γεωργούσης, Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, Μάνος Καραγιάννης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Μαριλένα Κοππά, Κώστας Α. Λάβδας, Πέτρος Λιάκουρας, Γιάννης Μανιάτης, Έφη Πενταλιού, Άγγελος Πετρόπουλος, Σωτήρης Ρούσσος, Σωτήριος Κ. Σέρμπος, Απόστολος Ταμβακάκης, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Κωνσταντίνος Φίλης, Τάσος Χατζηβασιλείου.

ISBN: 978-960-484-874-4 

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

Ημερομηνία έκδοσης:18/07/2022

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

13,49 € 14,99 €