Ο Χεμινγουέι στην Κούβα

-20%

Ο Έρνεστ Χεμινγουέι έζησε στην Κούβα από το 1939 μέχρι και το 1960. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων έγραψε μερικά από τα αριστουργήματά του, όπως Ο γέρος και η θάλασσα, Μια κινητή γιορτή, Νησιά της Καραϊβικής, και τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ (1953) και με το Νόμπελ Λογοτεχνίας (1954).
Η ανιψιά του συγγραφέα Χίλαρι Χεμινγουέι, μαζί με τη μελετήτρια του Χεμινγουέι Καρλίν Μπρένεν, μας αφηγούνται τη ζωή του στην Κούβα, τις ναυτικές του περιπέτειες, τις σχέσεις του με τις γυναίκες καθώς και με τους ανθρώπους που τον σημάδεψαν και αποτυπώθηκαν στα βιβλία του.
Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί πλάι στον Χεμινγουέι όχι μόνο στο περίφημο ψάρεμα ξιφία στα γαλάζια νερά του Γκολφ Στριμ αλλά και στο κυνήγι γερμανικών υποβρυχίων στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου. Θα πληροφορηθεί πώς εμπνεύστηκε το βιβλίο Ο γέρος και η θάλασσα από ένα πραγματικό περιστατικό, θα είναι παρών στο πάρτι που ακολούθησε τη βράβευσή του με το Νόμπελ, αλλά και στην πρώτη και τελευταία φορά που ο μεγάλος συγγραφέας συνάντησε τον Φιντέλ μετά την επανάσταση.
Στις σελίδες αυτής της μοναδικής έκδοσης, που συνδυάζει επιτυχημένα στοιχεία βιογραφίας, ντοκουμέντα και ιστορικές μαρτυρίες, φιλοξενούνται σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Χεμινγουέι, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

 ISBN: 978-960-375-750-4

Συγγραφέας:Carlene Brennen , Hilary Hemingway

Ημερομηνία έκδοσης:01/09/2004

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 

22,72 € 28,40 €