Μικρασιατικός ελληνισμός: Σκέψεις και δοκίμια

-10%

Το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών και το Μουσείο Μπενάκη, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς που σηματοδοτεί την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συμπληρώνουν το τιμητικό αφιέρωμα που ετοίμασαν με τη νέα επετειακή έκδοση «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Σκέψεις και Δοκίμια».<
Ο τόμος αυτός, που συνοδεύει, μαζί με τον ομώνυμο κατάλογο, την επετειακή έκθεση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη - Καταστροφή - Ξεριζωμός - Δημιουργία», περιλαμβάνει 32 κείμενα διακεκριμένων ιστορικών και άλλων ερευνητών από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα και αναδεικνύει πτυχές της ιστορίας του ελληνισμού στην Μικρά Ασία έως την Έξοδο και την εγκατάστασή του στην Ελλάδα.
Η θεματολογία εκτείνεται σε πεδία ιστορίας, πολιτικής, οικονομίας, θεολογίας, κοινωνιολογίας, λαογραφίας. Αναλύονται επίσης θέματα ιστορίας της τέχνης, λογοτεχνίας, μουσικής αλλά και αθλητισμού. Αναπτύσσονται σκέψεις και προβληματισμοί, ακόμη και προσωπικά βιώματα, πάνω στα ζητήματα της ανταλλαγής πληθυσμών, της προσφυγικής αποκατάστασης και ενσωμάτωσης. Τέλος, σκιαγραφούνται το έργο της Μέλπως Μερλιέ και ο ρόλος του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών στην καταγραφή και στη διάσωση της προσφυγικής μαρτυρίας.
(από το site των εκδόσεων)

ISBN: 9789609586078 

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

Ημερομηνία έκδοσης: Μάρτιος 2023

Εκδόσεις: Εκδόσεις Κέντρο Μικρασ. Σπουδών - Μουσείο Μπενάκη

22,50 € 25,00 €