Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

Homo. Η καταγωγή και η εξέλιξη του ανθρώπου

Μια περιπέτεια 20 εκατομμυρίων ετών: η καταγωγή και η μακρά πορεία της εξέλιξης των ανθρωποειδών πιθήκων και των ανθρώπων έως την ολοκληρωτική επικράτηση του Σοφού Ανθρώπου.

Στην αναθεωρημένη Β΄ έκδοση:

Νέες περιγραφές του φημισμένου σκελετού «Άρντι» (Αρντιπίθηκος Ραμίδος) συμβάλλουν στην επιλογή μεταξύ των υποψηφίων ως αρχαιότερων προγόνων του ανθρώπου.

Μια απόδειξη, πιθανόν τελική, στο θέμα της προγονικής σχέσης αυστραλοπίθηκου και ανθρώπου δίνεται από το πρόσφατα ανακαλυφθέν είδος του Αυστραλοπίθηκου Σεντίμπα.

Σύγχρονη εργασία πάνω στα ευρήματα των μικρόσωμων ανθρώπων της Ινδονησίας επιβεβαιώνουν ότι ο Άνθρωπος της Φλόρες -αυτός o «Χόμπιτ»- ήταν ιδιαίτερο ανθρώπινο είδος.

Πρόσφατες έρευνες με βάση το DNA υποδεικνύουν ότι εκτός Αφρικής σύγχρονοι άνθρωποι φέρουν ίχνη γενετικής κληρονομιάς των Νεάντερταλ.

Νέες ανακαλύψεις σε σπήλαιο της Σιβηρίας πιστοποιούν ύπαρξη και άλλου ανθρώπινου είδους, που δεν έχει ονομαστεί ακόμη και που έζησε παράλληλα με τον Άνθρωπο του Νεάντερταλ και τον σύγχρονο άνθρωπο.

EKΤΕΝΩΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΣΧΕΔΙΑ, ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Μια επιβλητική και έγκυρη παρουσίαση που αποτελεί την πληρέστερη πηγή αναφοράς για κάθε ανήσυχο και απαιτητικό αναγνώστη

Η ολοκληρωτική κυριαρχία του ανθρώπου στον πλανήτη μας είναι πλέον τόσο δεδομένη, ώστε λησμονούμε πόσο πρόσφατα άρχισε το είδος μας να παίζει κάποιο ρόλο στην ιστορία της Γης. Αν και η εξέλιξη των πρώτων ανθρωποειδών πιθήκων ξεκινά περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια πριν, ο Σοφός Άνθρωπος (το είδος μας) σημειώνει την παρουσία του μόνο τα τελευταία 160.000 χρόνια. Στην ενδιάμεση περίοδο, δεκάδες είδη πρώιμων πιθήκων και ανθρώπων έζησαν κι εξαφανίστηκαν, αφήνοντας όμως πίσω τους τα απολιθωμένα ίχνη που βοήθησαν ν' ανασυσταθεί λεπτομερώς το χρονικό της εξέλιξής μας, όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο αυτό.

ISBN: 960-88765-1-6

Συγγραφέας: Chris Stringer, Peter Andrews

Σελίδες: 240

Εκδόσεις: POLARIS


29,00 € 40,00 €