Αν... Ένας νέος τρόπος να καταλαβαίνουμε μεγάλες έννοιες και αριθμούς

-10%

Φανταστείτε να μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε τα 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξης της ζωής στη Γη σε μία μόνο ώρα. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε, οι δεινόσαυροι θα εμφανίζονταν μόλις στο 56ο λεπτό, και θα εξαφανίζονταν 3 λεπτά αργότερα. Οι σύγχρονοι άνθρωποι (οι συγγενείς μας) θα έκαναν την εμφάνισή τους ακριβώς στο τέλος της ώρας, και θα είχαν στη διάθεσή τους μόλις 0,2 δευτερόλεπτα.
Στο "Αν", ο David J. Smith, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ "If the World Were a Village", φέρνει σε μικρότερη κλίμακα μεγάλες, ασύλληπτες έννοιες -από το τεράστιο εύρος της γεωλογικής και της ανθρώπινης ιστορίας μέχρι το μέγεθος του πλανήτη μας και του γαλαξία μας- με αναπάντεχα αποτελέσματα...
Αν ο Ήλιος είχε το μέγεθος ενός πορτοκαλιού, η Γη θα είχε το μέγεθος ενός κόκκου αλατιού. Ακόμα και ο μεγαλύτερος πλανήτης, ο Δίας, θα ήταν μόλις όσο ένα μεγάλο μπιζέλι. Αν αναπαριστούσαμε το μέσο προσδόκιμο ζωής με πατημασιές στην άμμο, οι Βορειοαμερικανοί θα άφηναν 78 πατημασιές, οι Ευρωπαίοι 76 πατημασιές, οι Ασιάτες 70 πατημασιές και οι Αφρικανοί 58 πατημασιές.
Αν όλο το νερό της Γης ήταν 100 ποτήρια με νερό, όλο το γλυκό νερό που είναι διαθέσιμο σε εμάς και που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε θα ήταν μόνο το ένα από αυτά τα ποτήρια. Το "Αν" φέρνει σε μικρότερη κλίμακα μεγάλες έννοιες -τον χώρο, τον χρόνο, τις ανθρώπινες εφευρέσεις, τον παγκόσμιο πληθυσμό, τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας και πολλά άλλα- και καλεί τον αναγνώστη να δει τον κόσμο με έναν νέο, αλλιώτικο τρόπο.

ISBN: 9786188641402 

Συγγραφέας: Smith David 

Ημερομηνία έκδοσης:Δεκέμβριος 2022

Εκδόσεις: Εφαλτήριο

15,30 € 17,00 €