«Ξύλινα Πνευστά στον 20ο αιώνα», Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

2018-02-05

Μια μοναδική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, με τίτλο «Ξύλινα Πνευστά στον 20ο αιώνα». Μέχρι το 19ο αιώνα τα έγχορδα κυριαρχούσαν στη μουσική δωματίου. Τα δεδομένα αλλάζουν κατά τον 20ο, όταν τα πνευστά διεκδίκησαν, και κέρδισαν, μια δεσπόζουσα θέση στο είδος, κατακτώντας πολλούς αξιόλογους συνθέτες, οι οποίοι τα ανέδειξαν μέσα από αριστουργηματικές συνθέσεις. 

Μια προσεκτική επιλογή τέτοιων έργων, που σπάνια ακούμε στη χώρα μας, θα ερμηνεύσουν κορυφαίοι μουσικοί των ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έτσι, συνεχίζεται η πολυετής συνεργασία του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης με την Κρατική Ορχήστρα, που συνδυάζει την εικαστική με τη μουσική απόλαυση μέσα από τους δημοφιλής «Μουσικούς Περίπατους στα Μουσεία». Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό, με την επίδειξη του εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο, στο οποίο για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, κατά σειρά προτεραιότητας, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη συλλογή Ισλαμικής Τέχνης από την επιμελήτρια του Μουσείου, Μίνα Μωραΐτου.

Πρόγραμμα:

ΜΑΝΤΛΕΝ ΝΤΡΙΝΓΚ (1923 - 1977)Τρίο για φλάουτο, όμποε και πιάνο
ΓΙΑΝ ΚΟYΤΣΙΕΡ (1911 - 2006)Τρίο για φλάουτο, φαγκότο και πιάνο, έργο 81
ΑΝΤΡΕ ΠΡΕΒΕΝ (γεν. 1929) Τρίο για όμποε, φαγκότο και πιάνο
ΜΠΙΛ ΝΤΑΓΚΛΑΣ (γεν. 1944)Κουαρτέτο για φλάουτο, όμποε, φαγκότο και πιάνο

Συμμετέχουν οι: Χρυσή Πιλαφτσή (φλάουτο), Γιάννης Οικονόμου (όμποε), Αλέξανδρος Οικονόμου (φαγκότο), Τίτος Γουβέλης (πιάνo).

Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:30
Στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη συλλογή Ισλαμικής Τέχνης από την Μίνα Μωραΐτου για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 35 άτομα)

9€ : Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη με την αγορά εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Πηγή: www.culturenow.gr