Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

"Women and Children First: The Earliest Evidence for Ancient Greek Body Amulets"

2019-05-07

Διάλεξη του Christopher Athanasious Faraone με τίτλο "Women and Children First: The Earliest Evidence for Ancient Greek Body Amulets" θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτήριο) την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 (ώρα: 19:00)

Η διάλεξη πραγματεύεται τις ως επί το πλείστον εικονογραφικές μαρτυρίες σε αγγεία και αναθηματικά γλυπτά, σύμφωνα με τις οποίες στην Αθήνα, την Κύπρο και τη δυτική Ελλάδα οι γυναίκες και τα αγόρια φορούσαν για προστασία κορδόνια με κόμπους ή σειρές περιάπτων. Η απουσία παρόμοιων φυλαχτών από ενήλικες ανδρικές μορφές υποδεικνύει τον περιορισμό της χρήσης τους σε γυναίκες και αγόρια. Οι γραπτές μαρτυρίες μας πληροφορούν, πάντως, για προβασκάνια που έφεραν ασθενείς ανδρικού φύλου, εντάσσοντάς τους, δίπλα στις γυναίκες και τα αγόρια, στους φορείς αυτού του είδους.

Επιπλέον, στη διάλεξη θα καταδειχθεί και ο τρόπος με τον οποίο η χρήση προβασκανίων από αγόρια, ειδικά στην Κύπρο και την Αθήνα, συνυφαίνεται με την κοινωνική κατάσταση και την προβολή της αξίωσης για την ιδιότητα του πολίτη.

Ο Christopher Athanasious Faraone είναι καθηγητής Κλασικών Σπουδών Frank and Gertrude Springer, στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Πηγή: www.benaki.org

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου, το βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 20:30 σε μία εκδήλωση με θέμα: «Διδώ, έτοιμη; ΠΑΜΕ!» με αφορμή το βιβλίο της Λένας Διβάνη «Ονειρεύτηκα τη Διδώ».