«Τόποι Αναφοράς» από την Τράπεζα της Ελλάδος

2018-02-15

Η Τράπεζα της Ελλάδος διαθέτει μια πλούσια συλλογή έργων τέχνης, όπως και αρκετά άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό να θαυμάσουμε από κοντά αυτά τα έργα τέχνης.

Η έκθεση με τίτλο «Τόποι Αναφοράς», που θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας, ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα και να μας επιτρέψει να δούμε από κοντά τη συλλογή του ιδρύματος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 14 Μαρτίου. Περίπου 3.000 αποκτήματα θα παρουσιαστούν στο κοινό, ανάμεσα στα οποία έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτά.

Η επιμελήτρια Χάρις Κανελλοπούλου φτιάχνει ένα «αφήγημα» με 160 έργα που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τη σύγχρονη εποχή και αναδεικνύουν πτυχές της νεοελληνικής τέχνης. Οι τρεις θεματικοί άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται η έκθεση είναι η αναφορά στην Αρχαιότητα, η προσέγγιση του καθημερινού κόσμου και η σημασία του τοπίου ως οδηγού για τη νεοελληνική τέχνη.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Μαΐου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 ετών από τη λειτουργία της.

Πηγή: www.kathimerini.gr