Το Βέλγιο αντιδρά με έναν ευφάνταστο τρόπο στις απαγορεύσεις του Facebook

2018-08-02

Η πολιτική του Facebook περί απαγόρευσης γυμνών μορφών σε εικόνες έργων τέχνης, που αναρτώνται σε αυτό, αποτελεί ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί από πολλές χώρες και από πολλούς ειδικούς και μη.

Το Βέλγιο και τα μουσεία του αντιδρούν σε αυτή την πολιτική καθώς εμποδίζει τους πολιτιστικούς οργανισμούς να προωθήσουν τη δουλειά τους, π.χ. νέες εκθέσεις, εκδηλώσεις, κλπ, μέσω του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου.

Περίπου 12 κορυφαίοι Βέλγοι άνθρωποι της τέχνης υπέγραψαν επιστολή με αποδέκτη τον CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, δηλώνοντας την αντίθεσή τους με την πολιτική που ακολουθείται επί του θέματος και την αδυναμία προβολής έργων γνωστών καλλιτεχνών, όπως είναι ο Rubens.

Οι εκπρόσωποι του Facebook συμφώνησαν να συναντήσουν τους υπογράφοντες της επιστολής και να βρουν μια λύση επί του θέματος.

Από την άλλη πλευρά, το Visit Flanders θέλησε να αντιμετωπίσει το ζήτημα τελείως διαφορετικά από την επιστολή. Συγκεκριμένα, ο φορέας θέλησε να δώσει μια πιο σατιρική διάθεση, δημιουργώντας ένα ευφάνταστο βίντεο, εμπνευσμένο από την πολιτική του Facebook. Απολαύστε το!

mashable.com