«Το Τελλόγλειο ξανανοίγει!» - Τετάρτη 17 Ιουνίου

2020-06-04

Το Τελλόγλειο ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό στις 17 Ιουνίου 2020! 

"Στους τρεις μήνες που ήταν κλειστό το μουσείο κρατήσαμε την επαφή με φίλους και επισκέπτες μέσα από Facebook, Blog, Instagram, Youtube, Soundcloud, και ήρθε η μέρα που η ψηφιακή παρουσία γίνεται φυσική!

Η μεγάλη έκθεση του Νοβέλο Φινότι "Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας" θα μείνει για λίγο καιρό ακόμη μαζί μας ώστε ο κόσμος που δε πρόλαβε να τη δει, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί από κοντά τα μνημειώδη έργα του Ιταλού γλύπτη. Παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο έργων του, τα περισσότερα σε μάρμαρο Καράρα άλλα σε μαύρο Βελγίου, ροζ Πορτογαλίας και χαλκό. Κάποια από τα έργα είναι μεγάλων διαστάσεων και ξεπερνούν τα 2,50 μέτρα. Στην έκθεση τονίζεται η σημασία της δεξιοτεχνικής τεχνικής του Φινότι στο μάρμαρο, που σχετίζεται με τη μαθητεία του σε Ιταλούς παραδοσιακούς μαρμαρογλύπτες, ιδιαίτερα στην κατεργασία του μάρμαρου της Καράρα, αλλά και με την επίδραση της ελληνικής αρχαιότητας στο έργο του.

«Σπίτια & άνθρωποι»: Αναδρομική έκθεση της ζωγράφου Ναταλίας Θωμαΐδη με εξήντα περίπου έργα που παρουσιάζουν τη σαραντάχρονη διαδρομή της στα εικαστικά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Έμφαση δίνεται στα έργα της τελευταίας δεκαετίας, όπου «Σπίτια και Άνθρωποι» πρωταγωνιστούν στη ζωγραφική της καλλιτέχνιδας, κάτω από τον απόηχο της «Κίχλης» του Σεφέρη.

«Η αυλή των γλυπτών»: Από τις Συλλογές του Τελλογλείου παρουσιάζονται στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος εννιά γλυπτά σε μεγάλο μέγεθος και διάφορα υλικά (μάρμαρο, ορείχαλκο, σίδερο, αλουμίνιο) των Κώστα Ανδρέου, Κώστα Δικέφαλου, Ανδρέα Κουλεντιανού, Κυριάκου Ρόκου, Αριστείδη Πατσόγλου, Μανόλη Τζομπανάκη, παράλληλα με τα μόνιμα εγκατεστημένα γλυπτά της Ναυσικάς Πάστρα, του Κώστα Ανδρέου και του Κωστή Γεωργίου.

Στο κατάστημα εντός του Ιδρύματος θα πωλούνται μικρά γλυπτά-πορτρέτα του Νίκου Μπαχαρίδη και εξαιρετικά κοσμήματα-δημιουργίες του Κωστή Μπαχαρίδη.

Το εξωτερικό αμφιθέατρο του Τελλογλείου που βρίσκεται στον πίσω χώρο του Ιδρύματος είναι έτοιμο και θα ανοίξει στο κοινό για εξαιρετικές βραδιές μουσικής και θεάτρου.

Το υπαίθριο εστιατόριο «ΑνφανΓκατέ in Gouadeloupe» σας περιμένει ανοιχτό και ανανεωμένο.

Το Τελλόγλειο είναι μια πλούσια, συναρπαστική και ασφαλής πρόταση απόδρασης εντός πόλης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός κτιρίου.

Για τον λόγο αυτό -ζητούμε την κατανόησή σας-, είναι απαραίτητη η κράτηση για την είσοδο στις εκθέσεις.

Τηλ. κρατήσεων: 2310-991610

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 20.00-23.00, Τετάρτη 11.00-14.00 & 20.00-23.00, Σάββατο 11.00-14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Σας περιμένουμε!

Μένουμε ασφαλείς! Μένουμε Τελλόγλειο!"


*Λεζάντες έργων:

1. Novello Finoti: Άνουβις 1 / Anubis 1, 1992, χαλκός / bronze, 142x178x54 cm

2. Ναταλία Θωμαΐδη: Κοιτάζει το δένδρο, 2015, λάδι σε μουσαμά, 140x225 εκ., Ιδιωτική Συλλογή

3. Ανδρέου Κώστας (Σάο Πάολο Βραζιλίας 1917 - Αθήνα 2007) Pour un regard (για ένα βλέμμα), 1965, Ορείχαλκος (οξυγονοκόλληση σφυρηλατημένων φύλλων ορείχαλκου), 113x106x35 εκ. Τ.Ι.Τ. 2001.797


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 


Προκήρυξη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων με Σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που αφορά στο υποέργο 4: «Αποχέτευση Γεωργιούπολης και ευρύτερης περιοχής - Εργασίες Αρχαιολογίας» που θα υλοποιηθεί απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων στο πλαίσιο της Πράξης: «Αποχέτευση...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αισθητηριακής Προσβασιμότητας "TheHappyAct", οργανώνει την Κυριακή 2 Απριλίου (ώρα 10:30-11.30) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με μέλη που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, στο Μουσείο...

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο κυκλοφόρησαν το δωρεάν λογισμικό "Glaze" που, όπως λένε, μπορεί να ανατρέψει τις προσπάθειες της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης (AI) να αντιγράψει το στυλ ενός καλλιτέχνη.