Το μουσείο Ρέμπραντ φιλοξενεί pop-up στούντιο τατουάζ

2023-05-25

Το Rembrandt House Museum στο Άμστερνταμ θα φιλοξενήσει τον επόμενο μήνα το pop-up στούντιο «The Poor Man's Rembrandt Project» με τους Ολλανδούς καλλιτέχνες του τατουάζ Henk Schiffmacher – γνωστόν και ως Hanky Panky – και Tycho Veldhoen. Το μουσείο, το οποίο άνοιξε ξανά τον περασμένο Μάρτιο μετά την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης, θα είναι από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου η στέγη του στούντιο τατουάζ προσφέροντας, στο σπίτι που ο μαίτρ της ζωγραφικής έζησε από το 1639 έως το 1658, σχέδια βασισμένα σε έργα του.

«Βλέπουμε τον εαυτό μας ως το σπίτι καλλιτεχνών. Ο Ρέμπραντ δεν ζούσε μόνο και δούλευε εκεί, αλλά δίδασκε και τους μαθητές του» είπε η διευθύντρια του μουσείου, Milou Halbesma. «Θέλουμε στον καινούργιο μας χώρο στούντιο να δουλέψουμε με Ολλανδούς καλλιτέχνες για να συνδεθούμε με το κοινό – και θεωρούμε καλλιτέχνες τους Schiffmacher and Veldhoen. Έχει να κάνει με την πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε μουσείο: να αγγίξει την επόμενη γενιά».

Ηγετική φιγούρα στην κοινότητα του τατουάζ εδώ και 45 χρόνια, ο 71χρονος σήμερα Schiffmacher δεν είναι ξένος στα μουσεία· έχει εκθέσει στο Musée du Quai Branly στο Παρίσι και στο Royal Ontario Museum στο Τορόντο. 

Πηγή: ertnews.gr