Το Μουσείο είναι ΠΑΝΤΟΥ και είναι για ΟΛΟΥΣ - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

2022-09-08

Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας για την επιτυχία και τη βιωσιμότητα των μουσείων αναδεικνύεται σήμερα ολοένα και πιο σημαντικός. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών, εμπλουτίζει τη μουσειακή εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του μέσα από μία σύγχρονη εφαρμογή (app) για φορητές συσκευές: κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές παλάμης κ.ά.

'Το Μουσείο Είναι Παντού' είναι η εύχρηστη εφαρμογή που μας ταξιδεύει στον χρόνο και συνδέει άμεσα και αμφίδρομα το Μουσείο με τη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία. Το νέο έργο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Κεντρική Μακεδονία 2014-2020', αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό πολιτισμό (e-culture) της χώρας και εκμεταλλεύεται τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η διαδραστική ψηφιακή αφήγηση.

Μέσω της νέας εφαρμογής 'Το Μουσείο Είναι Παντού', ένας ψηφιακός ξεναγός όχι μόνο καθοδηγεί τους επισκέπτες μέσα στο μουσείο αλλά 'δραπετεύει' από αυτό και τους συνοδεύει έξω, στις περιηγήσεις τους στην πόλη και τις εκδρομές τους.

Συναρπαστικές αφηγήσεις μάς ταξιδεύουν στον χώρο και τον χρόνο και μας αφηγούνται την ιστορία της πόλης αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά της.

Περισσότερες πληροφορίες για το app

Παίρνοντας τη θέση ενός προσωπικού ψηφιακού ξεναγού, το app λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Μουσείο, τα εκθέματά του και τους χώρους όπου αυτά ήρθαν στο φως. Αυτό το παιχνίδι περιήγησης διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του χρήστη προσκαλώντας τον, μέσα από μικρές ιστορίες που ζωντανεύουν το παρελθόν, να επισκεφτεί το Μουσείο, να περιπλανηθεί στις γειτονιές της πόλης, να γνωρίσει την αρχαία Μακεδονία.

Με το 'Μουσείο Είναι Παντού' ο χρήστης...

  1. θα γνωρίσει επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου που παρουσιάζονται στις μόνιμες εκθέσεις του
  2. θα εξερευνήσει τους χώρους που αυτά αποκαλύφθηκαν
  3. θα ολοκληρώσει την εμπειρία του συγκεντρώνοντας πόντους που εξαργυρώνονται με δώρα από το Μουσείο


Πηγή: Δελτίο Τύπου, www.amth.gr