Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα 9α γενέθλιά του!

2018-06-14

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα εννιά χρόνια λειτουργίας του, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική βραδιά! Οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ.

Εορταστικές θεματικές παρουσιάσεις
«Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια»

Την ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και να ανακαλύψουν σημαντικά έργα για τα μεγάλα μυστήρια της Ελευσίνας, καθώς και τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Ελληνικά: 10 π.μ., 12 μεσημέρι, 2 μ.μ., 4 μ.μ., 6 μ.μ.
Αγγλικά: 12:30 μ.μ., 5:30 μ.μ.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Συμμετοχές: Εγγραφές γίνονται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (€3).

Συναυλία της Big Band Δήμου Αθηναίων
«Διαχρονικό ταξίδι στη jazz μουσική»

Την ίδια ημέρα, στις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένες jazz μουσικές που θα ερμηνεύσει η Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης
Μουσικοί: Κόλλιας Δημήτρης - Άλτο Σαξόφωνο, Μουρτζούκος Ανδρέας - Άλτο Σαξόφωνο, Καραγιάννης Κώστας - Τενόρο Σαξόφωνο, Μακρής Κώστας - Τενόρο Σαξόφωνο, Βαζούρας Κωστής - Βαρύτονο Σαξόφωνο, Κοκόλης Διονύσης - Τρομπέτα I, Θεοδοσάκης Εμμανουήλ - Τρομπέτα II, Κατσαρέλης Βαγγέλης - Τρομπέτα III, Καραγιαννάκης Γιάννης - Τρομπέτα IV, Ανδρέου Αντώνης - Τρομπόνι I, Ζαρέας Γιώργος - Τρομπόνι II, Τζαμαρίας Άγγελος - Τρομπόνι III, Αλεξανδρής Κώστας - Τρομπόνι IV (Μπάσο τρομπόνι), Χαρονιάν Κεβόρκ - Ηλεκτρική Κιθάρα, Αμίρης Σάμι - Πιάνο, Γεωργιάδης Γιώργος - Κοντραμπάσο - ηλεκτρικό Μπάσο, Κτιστάκης Αλέξανδρος - Δράκος - Τύμπανα

Πηγή: Δελτίο Τύπου