Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών

2017-10-03

Το 5ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών είναι γεγονός! Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, "tables rondes", εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και σκάκι θα φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας, του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα και του ΟΣΕ.

Η μεγάλη γιορτή της Αθήνας ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου 2017. Θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Η Γυναίκα στην Ευρώπη» («la femme en Europe»).

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και όπου, εδώ και χρόνια, συναντώνται ο αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.