Το καλοκαίρι του 2018 αφιερωμένο στον Δημήτρη Μυταρά - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Β. και Ε. Γουλανδρή αφιερώνει το καλοκαίρι του 2018 στον καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά με την έκθεση Δημήτρης Μυταράς «Από το Σύγχρονο στο Διαχρονικό» να εγκαινιάζεται την 1η Ιουλίου. Η διάρκεια αυτής θα είναι έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για μια έκθεση που θα ταξιδέψει το κοινό στα 60 χρόνια δημιουργίας του καλλιτέχνη μέσα από χαρακτηριστικά, γνωστά, άγνωστα, ακόμα και έργα του, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.
Το χιούμορ, ο κυνισμός, η ποίηση και ο ρομαντισμός αποτελούν στοιχεία των έργων του που μπορεί να ανακαλύψει ο επισκέπτης στην Άνδρο, παρατηρώντας τα σχεδόν 100 δημιουργήματά του, που συνυπάρχουν σε δωμάτια και ορόφους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Β. και Ε. Γουλανδρή.
Για την καλύτερη κατανόηση των εποχών, ρευμάτων, τάσεων και κοινωνικών αλλαγών, μέσα στις οποίες δημιουργούσε, η έκθεση διαιρείται σε 7 ενότητες.
Ανάμεσα στα έργα είναι οι αινιγματικοί του Καθρέφτες, τα Πορτραίτα, τα αγάλματα, ο τρόμος και οι άδειοι δρόμοι την εποχή της Δικτατορίας. Και φυσικά, οι Μοτοσικλετιστές, τα σκίτσα γυναικών με μοντέλα τη σύζυγό του Χαρίκλεια ή μαθήτριές του από την Καλών Τεχνών και φυσικά, το Θέατρο.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται, επίσης, σκηνικά και ρούχα για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό και το Τέχνης, για τις παραστάσεις του Κουν, του Λαζάνη και του Κουγιουμτζή, τα οποία επιμελούταν ο ίδιος.
Το συγκεκριμένο εικαστικό αφιέρωμα θα πλαισιώσει ο δίγλωσσος συνοδευτικός κατάλογος από τη Μικρή Άρκτο.
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2018
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο
Πηγή: https://www.iefimerida.gr