Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

Tο Επιγραφικό Μουσείο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό

2020-06-12

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 το Επιγραφικό Μουσείο ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, μετά από 3 μήνες αναστολής λειτουργίας του λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19.

Για την ασφαλή επαναλειτουργία του Επιγραφικού Μουσείου έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του ΥΠ.ΠΟ.Α., μεταξύ των οποίων ο διαχωρισμός εισόδου - εξόδου, η προκαθορισμένη πορεία επίσκεψης με ειδική επιδαπέδια σήμανση, η τοποθέτηση γυάλινων διαχωριστικών, ο συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών ανά αίθουσα, η τήρηση των αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας και η διάθεση αντισηπτικού διαλύματος στο εκδοτήριο εισιτηρίων.

Εκτός από την περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί την εικαστική έκθεση «Lost Disappeared Letters» της γερμανίδας εικαστικού Silvia Dzubas που παρουσιάζεται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου (κτήριο ΚΕΜ), ενώ από τις 22 Ιουνίου 2020, ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Ορίζοντας Γεγονότων» παρουσιάζει στην αίθουσα 9 (κυανή αίθουσα) του μουσείου, το συλλογικό έργο «Το Μεγάλο Βιβλίο - Με αυτό αρμενίζουμε».

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις 9.00 έως τις 16.00.


Πηγή: Δελτίο Τύπου


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

H Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΘΑΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑ-ΚΑΡΑΒΙΑ. Μικρά Ασία 1921» σας προσκαλεί σε εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωγράφο της Μικρασιατικής Εκστρατείας Θάλεια Φλωρά-Καραβία την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00.

Το 1922 αποτέλεσε τομή της ελληνικής ιστορίας του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Τα αποτελέσματα της Μικρασιατικής Εκστρατείας, της Καταστροφής και της εγκατάστασης Ελλήνων των ακτών της Ιωνίας στη χώρα υπήρξαν μακροπρόθεσμα στους τομείς της δημογραφίας, της οικονομίας, της ιδεολογίας, της πολιτικής και του πολιτισμού. Στη δέκατη κατά σειρά σχετική...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΕ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΑΣΟΥ - B΄ ΦΑΣΗ» ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΑΣΟΥ - B΄ ΦΑΣΗ» ΜΕ MIS 5010959.