Το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών στην Αθήνα

2017-12-22

Το Συνέδριο που αποτελεί διεθνώς το σημαντικότερο γεγονός στον χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αφού αυτή επελέγη να φιλοξενήσει το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων (IFLA).

Η εν λόγω διοργάνωση προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες. Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη. Επιπλέον, συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε έναν εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αθήνα ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, αναφέροντας πως «Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να δείξει την ανάπτυξη τόσο των βιβλιοθηκών όσο και της επιστήμης της πληροφόρησης γενικότερα. Είναι η ώρα να δείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να παράγει πολιτισμό και επιστήμη, πως η χώρα μας είναι ικανή να φιλοξενήσει γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, πως οι ελληνικές βιβλιοθήκες και οι Έλληνες βιβλιοθηκονόμοι, μέσα σε αυτή την εποχή, καινοτομούν, προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες, οραματίζονται, υλοποιούν και απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας» σε σχετική ανακοίνωση και εκφράζει δημόσια ευχαριστίες σε όσους στήριξαν την Επιτροπή Διεκδίκησης στη διαδικασία επιλογής της Αθήνας, από την υποβολή του φακέλου, τον έλεγχο της υποψηφιότητας και τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr