Θεατροπαιδαγωγικό και βιωματικό εργαστήρι σύνδεσης με τη ΓΕΙΤΟΝΙΑ και την ΠΟΛΗ για παιδιά και εφήβους 11-15 ετών

2022-09-21

H Cities In Balance ανοίγει την αυλαία των ΚΥΚΛΩΝ ΓΝΩΣΗΣ με το θεατροπαιδαγωγικό και βιωματικό εργαστήρι σύνδεσης με τη γειτονιά και την πόλη για παιδιά και εφήβους απο 11 -15 ετών.

Η κίνηση, ο ασφαλής χώρος παιχνιδιού και η σύνδεση με τη φύση είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή ζωή και θα πρέπει να είναι εξίσου προσβάσιμα σε όλους. Όμως, οι δημόσιοι χώροι δεν έχουν σχεδιαστεί για να συμπεριλάβουν τις δραστηριότητες και τις ανάγκες των νέων και πολλές φορές κρατούν σκόπιμα τη νεολαία εκτός, όπως στις παιδικές χαρές όπου απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 12 ετών. Συχνά μάλιστα ο σχεδιασμός των δημόσιων χώρων γίνεται έτσι ώστε να αποτραπεί η χρήση τους από ποδήλατα και skateboards. 


Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων χώρων στις πόλεις καταλαμβάνονται από νέους με αποτέλεσμα είτε να προσαρμόζονται με κάθε κόστος, είτε να προσαρμόζουν στις ανάγκες τους τον χώρο με κάθε κόστος. Στις ηλικίες που ο άνθρωπος μαθαίνει να αυτονομείται και ανεξαρτητοποιείται πρέπει να έχει τον αντίστοιχα σχεδιασμένο χώρο για να το πραγματοποιήσει με ασφάλεια και χαρά. Όταν δεν δίνεται όμως αυτή η εναλλακτική, οι νέοι είτε θα αναζητήσουν να βρουν αυτό που ψάχνουν στον ψηφιακό χώρο εμβυθιζόμενοι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα social media είτε θα προσπαθήσουν να επιβληθούν και να ξεχωρίσουν διεκδικώντας συχνά με παραβατικές συμπεριφορές το δικαίωμά τους στην πόλη και τον δημόσιο χώρο. Ποιο θα ήταν άραγε το αποτέλεσμα αν οι νέοι είχαν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο που τους αναλογεί για να αναπτυχθούν σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά και κοινωνικά ως μελλοντικοί ισότιμοι πολίτες του κόσμου;  

Ημερομηνίες: 15 Οκτωβρίου - 17 Δεκεμβρίου 2022

Περισσότερες πληροφορίες στο 2109230345 και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://forms.gle/fmiCBw3sHyyvnYkG9 


Πηγή: Δελτίο Τύπου