Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

The Αrt Workshop από το Τελλόγλειο Ίδρυμα

2021-03-26

Στο Τελλόγλειο, από τον Απρίλιο του 2021, θα ξεκινήσει το Αrt Workshop το οποίο, μέσα από την συζήτηση πάνω σε επιλεγμένα έργα τέχνης και την ανάλυσή τους υπό ποικίλα πρίσματα, καλεί τους συμμετέχοντες να εκφραστούν μέσα από την προσωπική εικαστική παραγωγή με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή και να εμβαθύνουν στους λόγους πίσω από τις εικαστικές επιλογές τους.

Η επιλογή των υλικών, των μοτίβων, των χρωμάτων, της τεχνοτροπίας και γενικά ο τρόπος και τα μέσα προσέγγισης της κάθε εικαστικής άσκησης, ανασύρουν αυτόματα στοιχεία του χαρακτήρα και των βιωμάτων με έναν τρόπο ακούσιο και μη λεκτικό.

Κάθε ενότητα και μια ξεχωριστή θεματική, που θα περιλαμβάνει συζήτηση επί επιλεγμένων έργων τέχνης και ελεύθερη εικαστική παραγωγή.

Σταδιακά μέσα από τον διάλογο και την αυτό-έκφραση η αίσθηση του εαυτού θα γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή μέσα από τα έργα τέχνης που θα ανακαλυφθούν.

Ενότητα 1: Στιγμιότυπα στον χρόνο

Η πρώτη ενότητα χωρίζεται σε 2 δίωρες συναντήσεις και έχει ως στόχο την ανακάλυψη της φωτογραφίας μέσα από την καταγραφή προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων. Μια σειρά από επιλεγμένες φωτογραφίες είναι το σημείο εστίασης, οι οποίες δουλεύονται από την ομάδα τεχνικά και αναλύονται νοηματικά. Το βιωματικό κομμάτι των συναντήσεων ενισχύει την μνήμη της φωτογραφικής εμπειρίας και ανακαλεί αναμνήσεις μέσα από τις εικόνες, οι οποίες αναπλάθονται και αναδιαμορφώνονται.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα: Μερικά παλιά περιοδικά και εφημερίδες, 1 κόλλα stick, 1 ψαλίδι, μολύβι-κάποιο μαρκαδοράκι, ένα χαρτόνι μεγάλο (50x70cm).

Έναρξη 1ης ενότητας: α' συνάντηση 5 Απριλίου 19.30-21.30 // β' συνάντηση 12 Απριλίου 19.30-21.30

Οι συναντήσεις, θα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Κόστος: 45 ευρώ / ενότητα

Πληροφορίες / εγγραφές: Στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων education@teloglion.gr & 2310-991614 (Τρίτη & Παρασκευή 10.00-15.00) ή στην υποδοχή του Ιδρύματος info@teloglion.gr 2310-247111 (Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 09.30-14.30)

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Σαρανταένα συνεχή χρόνια ο θεσμός του Φεστιβάλ Βιβλίου αποτελεί ένα μοναδικό και αναπόσπαστο κομμάτι δράσης για το βιβλίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης που με τη λειτουργία του αντικατοπτρίζει την ανεπανάληπτη αυτή σχέση που έχουν οι επισκέπτες κάθε χρόνο με αυτό εν όψει του καλοκαιριού.

The Smithsonian's National Museum of Natural History will open "Our Places: Connecting People and Nature" Friday, July 1, a new exhibition exploring how peoples' experiences with nature inspire them to connect, care and act. "Our Places" offers visitors a chance to meet dedicated scientists and community members working to protect dynamic...