Τελευταίες ημέρες έκθεσης «Brice Marden & Ελληνική Αρχαιότητα»!

2022-09-29

Τελευταίες ημέρες έκθεσης «Brice Marden & Ελληνική Αρχαιότητα» έως τις 3 Οκτωβρίου!
Μη χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε για λίγες ακόμα ημέρες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το έργο του Brice Marden στην πρώτη μουσειακή έκθεση του στην Ελλάδα.
44 έργα του διεθνούς φήμης Αμερικανού καλλιτέχνη, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την προσωπική του συλλογή, παρουσιάζονται σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. 

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι», ο Αμερικανός καλλιτέχνης Brice Marden παρουσιάζει το έργο του σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση με τίτλο «Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα» βρίσκεται στο Μέγαρο Σταθάτου και θα διαρκέσει από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Οκτωβρίου 2022. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση του σημαντικού καλλιτέχνη στην Ελλάδα, η οποία διοργανώνεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε στενή συνεργασία με τον Marden και τον επιμελητή και εικαστικό Δημήτριο Αντωνίτση.

Ο Marden, που διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του και έχει στο ενεργητικό του μια πορεία εξήντα ετών, εξακολουθεί να συναρπάζει με τη χειρονομιακή του απλότητα. Το έργο του αντλεί από τη μακρά ιστορία της τέχνης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από τον Μινιμαλισμό και τον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό όσο και από την αρχαία καλλιγραφία και την ποίηση.

Πηγή: Δελτίο Τύπου