Τελετή Απονομής Βραβείων του 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» για ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

2022-03-09

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, στις 13.00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» για ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, περιόδου 2020 - 2021.

O διαγωνισμός εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και αθλοθετείται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με στόχο να ενθαρρύνει την έκφραση, την καλλιέργεια της συγγραφικής ικανότητας των εφήβων, αλλά κυρίως να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με τους μαθητές των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Παιδείας Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας. Ενδεικτικά, στον 2ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» απέστειλαν κείμενά τους δεκάδες μαθητές από τη Γερμανία, την Τουρκία, την Αλβανία, την Κύπρο κ.ά.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Κριτικής Επιτροπής θα παρουσιάσει στην τελετή η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βίκυ Πάτσιου, καθηγήτρια ΕΚΠΑ, ενώ οι μαθητές που διακρίθηκαν θα διαβάσουν απόσπασμα από το κείμενό τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κατερίνα Λασκαρίδη και η Διευθύντρια κ. Καλή Παγουλάτου - Κυπαρίσση.

Σημειώνουμε ότι έχει ήδη εγκριθεί και προκηρυχθεί ο 3ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» για ελληνικά σχολεία του εξωτερικού για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (πληροφορίες εδώ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.
Στοιχεία σύνδεσης: 

Meeting ID: 864 2107 7445

Passcode: 092262

Πληροφορίες:
Τηλ.: 216 9003746, info@laskaridisfoundation.org


Κριτική Επιτροπή 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» για ελληνικά σχολεία του εξωτερικού (περ. 2020 - 2021)

Βίκυ Πάτσιου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής

Καλή Παγουλάτου - Κυπαρίσση, Διευθύντρια Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Μαρία Παπαγιάννη, Συγγραφέας, φιλόλογος

Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Πατρών

Νεκτάριος Στελλάκης, Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Πατρών


Πηγή: Δελτίο Τύπου