Ταξίδι στην τέχνη με οδηγό ένα βιβλίο και αγαπημένα podcasts

2021-10-05

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει κατά καιρούς ποικίλες δράσεις, απευθυνόμενο στο ευρύ κοινό. Ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις είναι οι εκθέσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που μας ταξιδεύουν στον κόσμο της τέχνης. 

Οι εκθέσεις του ΜΙΕΤ συνοδεύονται από εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε με τη χρήση της τεχνολογίας. Στον πρώτο τόμο του ψηφιακού βιβλίου για τις εκθέσεις που παρουσιάστηκαν το διάστημα 2008-2013 στο Μέγαρο Εϋνάρδου, παρουσιάζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα που τις συνόδευσαν. Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν σε μαθητές όλων των βαθμίδων καθώς και σε εκπαιδευτικούς και σε πολιτιστικούς συλλόγους, αποσκοπώντας στην δημιουργική επαφή των επισκεπτών με τα εκθέματα μέσα από συζητήσεις και καταγραφή προσωπικών σκέψεων και συναισθημάτων. Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων προγραμμάτων έγινε από την κ. Πελοποννησίου Ε. Σοφία ως υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΙΕΤ, η οποία είχε την ευγενή καλοσύνη να μας τα συστήσει και να τα μοιραστεί με όλους και όλες μας. 

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν ή να θυμηθούν τις εκθέσεις αυτές και να γίνει αφορμή για σκέψεις γύρω από το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, σε ζωές ανθρώπων και κόσμων που αξίζουν να μείνουν στη μνήμη μας.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να μπορέσουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης να περιηγηθούν σε κάποιες από τις εκθέσεις του ΜΙΕΤ, δημιουργήθηκαν podcasts, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Η δημιουργία του εν λόγω υλικού πραγματοποιήθηκε, επίσης, από την κ. Πελοποννησίου.


Καλή απόλαυση! 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

Υπάρχουν πολλά είδη τέχνης και όπως είναι γνωστό ο κινηματογράφος είναι ένα από αυτά, η αποκαλούμενη έβδομη τέχνη, και συνυπάρχει με τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τον χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Βέβαια, όπως φαίνεται στην ταινία «Μαρία Αντουανέτα» του 1938, οι τέχνες αλληλοσυνδέονται, καθώς βοηθήματα για τη δημιουργία της...

Newtown Jerpoint is located west of the Cistercian Jerpoint Abbey and was first incorporated as a borough in the early 13th century. The town was situated on the main crossing on the River Nore, giving Jerpoint its name which means 'Nore bridge'.