Ταξίδι στην τέχνη με οδηγό ένα βιβλίο και αγαπημένα podcasts

2021-10-05

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει κατά καιρούς ποικίλες δράσεις, απευθυνόμενο στο ευρύ κοινό. Ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις είναι οι εκθέσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που μας ταξιδεύουν στον κόσμο της τέχνης. 

Οι εκθέσεις του ΜΙΕΤ συνοδεύονται από εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουμε πλέον τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε με τη χρήση της τεχνολογίας. Στον πρώτο τόμο του ψηφιακού βιβλίου για τις εκθέσεις που παρουσιάστηκαν το διάστημα 2008-2013 στο Μέγαρο Εϋνάρδου, παρουσιάζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα που τις συνόδευσαν. Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν σε μαθητές όλων των βαθμίδων καθώς και σε εκπαιδευτικούς και σε πολιτιστικούς συλλόγους, αποσκοπώντας στην δημιουργική επαφή των επισκεπτών με τα εκθέματα μέσα από συζητήσεις και καταγραφή προσωπικών σκέψεων και συναισθημάτων. Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων προγραμμάτων έγινε από την κ. Πελοποννησίου Ε. Σοφία ως υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΙΕΤ, η οποία είχε την ευγενή καλοσύνη να μας τα συστήσει και να τα μοιραστεί με όλους και όλες μας. 

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν ή να θυμηθούν τις εκθέσεις αυτές και να γίνει αφορμή για σκέψεις γύρω από το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, σε ζωές ανθρώπων και κόσμων που αξίζουν να μείνουν στη μνήμη μας.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να μπορέσουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης να περιηγηθούν σε κάποιες από τις εκθέσεις του ΜΙΕΤ, δημιουργήθηκαν podcasts, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Η δημιουργία του εν λόγω υλικού πραγματοποιήθηκε, επίσης, από την κ. Πελοποννησίου.


Καλή απόλαυση! 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

Η Οργανωτική Επιτροπή της Δ΄ [ΙΑ΄] Συνάντησης Ελλήνων Βυζαντινολόγων, η οποία απαρτίζεται από τα µέλη της Ειδίκευσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών των Τμημάτων Ἑλληνικής Φιλολογίας και Ἱστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Συνάντηση τῶν...

O Ευριπίδης Λασκαρίδης σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης και θέατρο στο Βrooklyn College της Νέας Υόρκης, έπαιξε σε παραστάσεις και σε τηλεοπτικές σειρές αλλά κάτι άλλο αναζητούσε. Το 2012 αποφάσισε να δημιουργήσει μία δική του παράσταση, για την οποία δεν θα είχε να δώσει λόγο σε κανέναν, αν αποτύχαινε. Του πήρε δύο χρόνια να...