Ταινίες που έχουν γυριστεί σε μουσεία (Part 2)

2022-06-07

Κι επειδή οι ταινίες που έχουν γυριστεί στο εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο κάποιου μουσείου, είναι αρκετές, είπαμε να κάνουμε Part 2! Ξεκινάμε την περιήγηση: 

The Da Vinci Code (2006)

Το 2005 ο Ron Howard αναλαμβάνει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο best seller του συγγραφέα Dan Brown. Ήδη από τις πρώτες σκηνές τίθεται μια μεγάλη πρόκληση. Τα γυρίσματα απαιτούν λήψεις από το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Ο λόγος για το Λούβρο του Παρισιού. Φυσικά, η έγκριση δεν ήρθε χωρίς δυσκολίες. Τα γυρίσματα γίνονταν επί δύο εβδομάδες και μόνο βραδινές ώρες, πράγμα που τελικά απέδωσε το απαραίτητο μυστήριο στην ταινία. Κανείς δεν επιτρεπόταν να αγγίξει τα εκθέματα και γι' αυτό, είτε χρησιμοποιήθηκαν αντίγραφα, όπως στην περίπτωση της Mona Lisa, είτε πλάνα γυρισμένα σε στούντιο. Όποιος και να ήταν ο τρόπος, το αποτέλεσμα παρέμεινε εντυπωσιακό!

Museum Hours (2012)

Ακόμη ένα μουσείο που άνοιξε τις πόρτες του για χάρη του κινηματογράφου, είναι το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη. Το Μουσείο αποτελεί όλη την ουσία της υπόθεσης! Εκεί συναντιούνται ο φύλακας με μια αινιγματική επισκέπτρια. Οι περιπλανήσεις στους διαδρόμους και τα εκθέματα στέκονται αφορμή για ποικίλες συζητήσεις ανάμεσα στους δυο τους. Πίνακες του Bruegel εναλλάσσονται με τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. 

«Wonder Woman» (2017)

Η ταινία ξεκινά στο σήμερα, στο μουσείου του Λούβρου, με τη Diana (Gal Gadot) - το θνητό alter ego της Wonder Woman - να παραλαμβάνει μια παλιά φωτογραφία, όπου απεικονίζεται η ίδια μαζί με τέσσερις στρατιώτες. Αυτή η φωτογραφία στέλνει τη Wonder Woman σε ένα "ταξίδι" αναπόλησης στο παρελθόν. Στο δικό της μοναδικό παρελθόν. Έτσι, μεταφερόμαστε στη Themyscira, όπου παρακολουθούμε τη ζωή της Diana μαζί με τις υπόλοιπες Αμαζόνες, μέχρι τη στιγμή που η γαλήνη τους θα διαταραχθεί από τον ερχομό στο νησί ενός Αμερικανού κατασκόπου ονόματι Steve Trevor (Chris Pine).