«Τα οράματα του ‘21: απελπισία και αποκάλυψη» Διαδικτυακά εργαστήρια μελέτης και ανάπτυξης προφορικότητας

2022-02-28

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί δύο αυτόνομα διαδικτυακά εργαστήρια μελέτης και ανάπτυξης προφορικότητας, για ενήλικες, με τον ιστορητή και ερευνητή δρ Στέλιο Πελασγό.
Μέσα από αφηγήσεις και συζήτηση, οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την αξία του προφορικού λόγου για την κατανόηση της σκέψης των ηρώων του 1821. Τη συζήτηση θα οδηγήσουν «αποκαλυπτικά» κείμενα του στρατηγού Μακρυγιάννη και του κόντε Διονύσιου Σολωμού.

  • Την Τετάρτη 2 Μαρτίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι με τίτλο «Τα οράματα του Μακρυγιάννη» βασισμένο στο έργο του μεγάλου προφορικού δημιουργού και στρατηγού Οράματα και Θάματα.
  • Την Τετάρτη 9 Μαρτίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι με τίτλο «Τα οράματα του Σολωμού» βασισμένο στο έργο του μεγάλου λόγιου Η γυναίκα της Ζάκυθος.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν για το κοινό.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση EvangelouT@piraeusbank.gr, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και τον τίτλο του εργαστηρίου που επιθυμείτε. Οι 30 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.


Πηγή: Newsletter