Τα μαθηματικά βρίσκουν νέα στέγη!

2018-02-09

Η επιστήμη των μαθηματικών βρίσκει στέγη στο κέντρο του Παρισιού, στο Μουσείο Μαθηματικών. Το Μουσείο θα διαθέτει εκθεσιακούς και άλλους χώρους, όπου πανεπιστημιακοί, ερευνητές και άλλοι λάτρεις των μαθηματικών θα έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με εκπροσώπους από τα πεδία της οικονομίας, του πολιτισμού, της βιομηχανίας και της κοινωνίας.

Το "Maison des Mathematiques" - (Το σπίτι των Μαθηματικών), όπως θα ονομάζεται το νέο μουσείο, θα στεγάζεται στο ιδιαίτερο «κτίριο Ζαν Περέν», που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το οποίο διαθέτει πλούσια ιστορία επιστημονικής διδασκαλίας και έρευνας, καθώς αποτελεί την πρώην έδρα του Εργαστηρίου Φυσικής Χημείας της Σορβόννης.

Οι εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης του χώρου θα πραγματοποιηθούν από το αρχιτεκτονικό γραφείο Atelier Novembre και θα αρχίσουν το χειμώνα του 2019. Το κτίριο έχει έκταση 600 τετραγωνικά μέτρα και η συνολική εργασία για τη δημιουργία του νέου φορέα θα κοστίσει περίπου 14 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης (CNRS, γαλλική κυβέρνηση, περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, δήμος Παρισιού). Τα εγκαίνια του Μουσείου αναμένεται να γίνουν την άνοιξη του 2020.

Η δημιουργία του "Maison des Mathematiques" έχει ως στόχο να αποτελέσει ο φορέας ένα αυθεντικά ζωντανό χώρο, που θα προάγει την ανταλλαγή ιδεών, την ενθάρρυνση των διεπιστημονικών αλληλεπιδράσεων ανάμεσα σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο και την οικοδόμηση στενότερων σχέσεων ανάμεσα στη μαθηματική κοινότητα και στο ευρύ κοινό.

Πηγή: www.tanea.gr