Συζήτηση περί αγγέλων και δράκων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

2018-02-03

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στις 12 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00. Με αφορμή την έκθεση «Αγγελοφάνεια» του Αλέκου Κυραρίνη, ο ζωγράφος συζητά με τον ποιητή Δημήτρη Αγγελή για τη σχέση της ποίησης με τη ζωγραφική, της τέχνης με τη θεολογία, για τους καλούς Αγγέλους που παραστέκονται στους ανθρώπους και τους εσωτερικούς και εξωτερικούς δράκους που τους καταδιώκουν. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γιώργος Μυλωνάς.

Ο εικαστικός Αλέκος Κυραρίνης έχει από καιρό στραμμένο το βλέμμα του στον Άγγελο, αξιοποιώντας και μετασχηματίζοντας πρότυπα φτερωτών μορφών, για να αποδώσει ανθρωπομορφικά την άυλη, μη ορατή υπόσταση των αγγέλων. Με σχεδόν 20 χρόνια πείρα από αυτήν τη σπουδή, ο ζωγράφος παρουσιάζει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μια αισθητική πρόταση για τον «Άγγελο», μπολιασμένη στην παράδοση με σύγχρονο χαρακτήρα.

Ο Δημήτρης Αγγελής είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του περιοδικού Φρέαρ και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης Ανθίβολα. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα ενώ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική συλλογή Επέτειος και πρόσφατα με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου.

Η έκθεση «Αγγελοφάνεια» στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018.

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00

​Πληροφορίες: www.namuseum.gr,

Τηλ. 213214 4856/-4858/-4866/-4893 & 213 2144837


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δελτίο Τύπου ΥΠΠΟΑ