Συνέδριο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός. Σχέσεις και Προοπτικές»

2018-01-17

Στις 20-22 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης το 2ο Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: «Εκπαίδευση και Πολιτισμός. Σχέσεις και Προοπτικές». 

Την οργανωτική ευθύνη του συνεδρίου έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.
Να σημειωθεί ότι η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ανταποκρινόμενη στα αιτήματα συνέδρων, αποφάσισε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής εργασιών μέχρι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο 20ο και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου είναι: ο Γιώργος Αγγελόπουλος (γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας), ο Θεοχάρης Αθανασιάδης (ιστορικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), η Αγνή Βλαβιανού - Αρβανίτη (πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής), ο Δημήτρης Γραμμένος (ερευνητής του Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ), ο Μύρων Μιχαηλίδης (αρχιμουσικός), η Ζαμπέλ Μουρατιάν (εκπαιδευτικός, σύμβουλος εκπαίδευσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου) και ο Γιώργος Νικολάου (αναπληρωτής καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών).

Πηγή: https://www.ert.gr