Στην Ιαπωνία «ταξιδεύει» το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου

2022-08-04

Η Αλόννησος και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας "πρωταγωνιστούν" τις τελευταίες μέρες σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων της Ιαπωνικής τηλεόρασης.

Ύστερα από δημοσιογραφική επίσκεψη που οργανώθηκε πρόσφατα με τη βοήθεια του Δήμου Αλοννήσου, o εθνικός φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της Ιαπωνίας, NHK, ανέδειξε την Αλόννησο ως τον προορισμό με τα διαφορετικά «πρόσωπα» που μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ιαπώνων τουριστών. Ειδική αναφορά γίνεται στο ναυάγιο της Περιστέρας που αποτελεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας.

«Αξιοποιούμε το καταδυτικό πλούτο μας και τα άλλα μοναδικά στοιχεία όπως το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και προβάλλουμε την Αλόννησο σε αγορές και εκτός Ευρώπης όπως η Ασία, η Αυστραλία και η Αμερική. Χάρη στις διεθνείς πρωτοπορίες της, η Αλόννησος καθίσταται σταδιακά ένας διεθνής εναλλακτικός προορισμός. Το νησί εμφανίζει εξαιρετικές πληρότητες για τον Αύγουστο με ταξιδιώτες από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ προβλέπεται η τουριστική σεζόν να διευρυνθεί μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου», σημείωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Πηγή: www.ertnews.gr