Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

#snfccAtHome-Jazz συναυλίες, θεατρικό αναλόγιο & μία διάλεξη για τον Πικάσο

2020-04-07

Αυτή την εβδομάδα, στις Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, ο Νίκος Χατζόπουλος ζωντανεύει το διήγημα του πατέρα της λογοτεχνίας μυστηρίου και τρόμου Έντγκαρ Άλαν Πόε, Η Πτώση του Οίκου των Άσερ, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου, την Κυριακή 12/04 στις 19.00.
Ο ηχογραφημένος κύκλος συναυλιών Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ μας παρουσιάζει την Τρίτη 07/04 στις 20.00 τους Stefanos Andreadis Flying Jazz Quartet οδηγώντας μας σε ηχητικά τοπία που θυμίζουν Μεσόγειο ενώ οι Sugahspank! & The Swing Shoes feat. Irene Dimopoulou έρχονται την ίδια ώρα την Πέμπτη 09/04 με παρεΐστικη ενέργεια και όρεξη για πειραματισμό.
Ακόμη, τo #snfccAtHome μας ξαναφέρνει σε επαφή με το έργο του Πάμπλο Πικάσο μέσα από τη μαγνητοσκοπημένη διάλεξη Ο Πικάσο πέρα από τον μύθο, της καθηγήτριας Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης Άντρης ΜιχαήλΟ Νίκος Χατζόπουλος ζωντανεύει το διήγημα του πατέρα της λογοτεχνίας μυστηρίου και τρόμου Έντγκαρ Άλαν Πόε, Η Πτώση του Οίκου των Άσερ, μέσα από μια ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του συγκλονιστικού αφηγήματος για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία τρόμου, και όχι μόνο.

 Οι Flying Jazz του κιθαρίστα, συνθέτη και καθηγητή Στέφανου Ανδρεάδη μας οδηγούν σε ηχητικά τοπία που θυμίζουν Μεσόγειο, μέσα από μουσικές χτισμένες γύρω από τον ήχο του Hammond, με λυρισμό και πρωτότυπες ιδέες.

Ακολουθήστε τους Sugahspank! & The Swing Shoes σε μια αναδρομή στη μουσική πορεία τους, με αναφορές από τα blues και τα gospel που φιλτράρονται δημιουργικά μέσα από ανατρεπτική διάθεση, παρεΐστικη ενέργεια και όρεξη για πειραματισμό.  

Μέσα από τη μαγνητοσκοπημένη διάλεξη της καθηγήτριας Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης Άντρης Μιχαήλ επιχειρούμε να προσεγγίσουμε τον πολύπλευρο καλλιτέχνη πέρα από τον μύθο του ονόματός του. 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση σωστικής ανασκαφής σε οικόπεδα, του έργου «Επείγουσες ανασκαφικές εργασίες».

Το Αρχείο της ΕΡΤ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει μια σειρά αφιερωμάτων με τον γενικό τίτλο ''Μνήμες Προσφύγων'', τα οποία θα δημοσιεύονται κάθε Τρίτη του Αυγούστου.

Μία ομάδα 40 καλλιτεχνών (ηθοποιών, περφόρμερ, χορευτών, μουσικών, εικαστικών και φωτογράφων) και μη, με αρχικό σημείο συνάντησης, το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης πεζοπορεί ως το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας σε ένα δρόμο που θα ενώνει τα δύο θέατρα και θα δημιουργεί μία πολιτιστική διαδρομή. Στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής θα δοθούν αντίστοιχα...