Σμύρνη-Αθήνα,Ubi bene ibi patria

2018-02-09

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 εγκαινιάζεται στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη με τίτλο, «Σμύρνη-Αθήνα,Ubi bene ibi patria». Ιδιαίτερο στοιχείο της έκθεσης είναι η πλαισίωσή της από σπάνια κειμήλια της Ενώσεως Σμυρναίων.

Η Άρτεμις Χατζηγιαννάκη δήλωσε για την έκθεση πως: «Πρόκειται για μία αφηγηματική έκθεση ζωγραφικής, εμπνευσμένη από την λογοτεχνία, αλλά και από σπάνιο αρχειακό υλικό και κειμήλια της Ενώσεως Σμυρναίων, μία συλλογή από «θραύσματα» της ιστορίας, που συνδυάζονται με σκηνές ανέμελης καθημερινότητας, και προβάλλουν τα ιστορικά γεγονότα με έναν άλλο, εξίσου εύγλωττο τρόπο. Παιχνιδίσματα της μνήμης και της φαντασίας, που μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με την ζωντάνια τους και μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής των αρχών του 20ου αιώνα, ακυρώνοντας την λήθη που φέρνει ο χρόνος.»

H Άρτεμις Χατζηγιαννάκη γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς Μικρασιατικής καταγωγής. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές («Σελασφόρος Αύγουστος», Πύργος Σαντορίνης 2014, «Το Ταξίδι», Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος 2016 και «Pixels and Colors of Smyrna», Ψηφιακό Μουσείο Ν.Σμύρνης 2017). Η έκθεση «Σμύρνη-Αθήνα,Ubi bene ibi patria» είναι η τέταρτη ατομική της.

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα)

Διάρκεια έκθεσης: 9 Φεβρουαρίου- 4 Μαρτίου 2018

Επισκέψεις: Καθημερινές (εκτός Τρίτης) 09.00-16.00

Σάββατο και Κυριακή 10.00-15.00

Πηγή: Δελτίο Τύπου Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών