«Σεισμός στο Μουσείο»

2018-05-09

Μία πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση για το φαινόμενο του σεισμού με τίτλο, «Σεισμός στο Μουσείο» ,διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ.

Η έκθεση ξεκινά στις 23 Μαΐου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες μέσω εικονικής πραγματικότητας, νέων τεχνολογιών, βιωματικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα «Σεισμός στο Μουσείο» περιλαμβάνει επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, καθώς και δύο ημερίδες, για τους εκπαιδευτικούς και για το ευρύ κοινό.

Για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.gnhm.gr.

Πηγή: emea.gr