Ψηφιακή απεικόνιση του Ολύμπου

2018-01-17

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου στην Ελασσόνα, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή του βουνού των θεών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η υποδομή αυτή προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα παρουσίασης-περιήγησης στον Όλυμπο, τη μυθολογική και γεωμορφολογική του ιδιομορφία, μέσα από τρισδιάστατα βίντεο (3D), σε μία αναβαθμισμένη αίθουσα προβολής κινηματογραφικού επιπέδου 400 ατόμων.

Στην τελετή παράδοσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε ότι «παραδίδεται ένα έργο καινοτομίας, ένα έργο ουσίας, ψηφιακής οικονομίας και ένα μαθησιακό εργαλείο». Ο κ. Αγοραστός συμπλήρωσε, «ο Όλυμπος είναι ένα μυθικό βουνό με διεθνή εμβέλεια στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», και τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι: «να υπερβούμε μέσω της τεχνολογίας κάθε σύνορο και να καταστήσουμε τον Όλυμπο σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία, την ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Ν. Ευαγγέλου, τόνισε πως το έργο αυτό θα βοηθήσει στη προσέλκυση τουριστών στην περιοχή ενώ παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία για όσους δε μπορούν να μεταβούν στο βουνό, να το γνωρίσουν μέσω των ψηφιακών μέσων. Τέλος, ο κ. Ευαγγέλου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου αλλά και για τη συνεργασία με το δήμο.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες, αλλά και μαθητές σχολείων της Ελασσόνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ