Πρώτο σε επισκεψιμότητα το Μουσείο Ακρόπολης

2018-01-15

Ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας αυξήθηκε κατά 13%, όπως καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, το κοινό με ελεύθερη είσοδο αυξήθηκε κατά 11% και οι εισπράξεις κατά 15,8%. Το 9μηνο πέρυσι, σημειώθηκε αύξηση 16,8% στους επισκέπτες των μουσείων και 18,2% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 20,7%.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αύξηση των επισκεπτών κατά 12,1%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 20,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 9,5%.

Το 9μηνο σημειώθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 18,2% και κατά 22% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 18%.

Οι τουρίστες επιλέγουν σταθερά το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο έρχεται πρώτο σε επισκεψιμότητα ανάμεσα στα υπόλοιπα μουσεία της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επισκέπτες της Αθήνας ενδιαφέρονται παράλληλα και για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις είναι το μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη, αλλά και το παλάτι των ιπποτών στη Ρόδο.

Όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους η Ακρόπολη κερδίζει για ακόμη μια φορά την πρωτιά και ακολουθούν σε προτιμήσεις η Κνωσός και η Αρχαία Ολυμπία.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr