Προκήρυξη του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνος για τη Νεολαία 2022

2022-01-12

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2022 ο διαγωνισμός για το ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, με έπαθλο 7.500 ευρώ, το οποίο απονέμεται σε έργα που διαχειρίζονται νέοι και τα οποία προωθούν την κατανόηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο.

Το βραβείο θεσπίστηκε το 2008 και αναδεικνύει το καθημερινό έργο των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη του μέλλοντος της Ευρώπης. Το διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Είσαι 16-30 ετών και δουλεύεις πάνω σε κάποιο έργο που συμβάλλει στην αλλαγή της Ευρώπης; Τότε μπορείς να γίνεις ο νέος νικητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία! Το βραβείο στηρίζει έργα που διαχειρίζονται νέοι και προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς. Κάνε τώρα αίτηση με το έργο σου, λάβε έως 7.500 ευρώ και εξασφάλισε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις περαιτέρω την πρωτοβουλία σου» αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα: epprizes.secure.europarl.europa.eu/epprizes/

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Region of Western Greece, στην Πάτρα (Αιγίου 23 & Αμερικής, 261 362 0100, info@europedirect.pde.gov.gr) ή να αντλήσουν λεπτομέρειες από την ιστοσελίδα: www.europarl.europa.eu/charl.../el/introduction.html.

Πηγή: Δελτίο Τύπου