«Πολιτισμός, η κοινή μας προσδοκία | Άτομα με και χωρίς αναπηρία» - Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ

2018-11-24

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη δρ​άση «Πολιτισ​μός, η κοινή μας προσδοκία | Άτομα με και χωρίς αναπηρία», η οποία περιλαμβάνει σεμινάρια (2,3 Δεκεμβρίου 17.00-19.30) και τη χορευτική παράσταση«You and I Know» (3 Δεκεμβρίου 20.00) από τη διάσημη Candoco Dance Company (Ομάδα Χορού Καντούκο) που αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία.


Σεμινάρια χορού

Την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου από τις 17:00 έως τις 19:30 στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου και πραγματοποιούνται σεμινάρια χορού και απευθύνονται σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία από 18 ετών και άνω. Διδάσκουν οι καθηγητές της Candoco Dance Company Mickaella Dantas και Οlivia Edginton. Απαραίτητη και μόνη προϋπόθεση είναι να αγαπούν τον χορό και την κίνηση. Μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού, τα μέλη της Ομάδας οδηγούν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν την χαρά της κίνησης.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 29/11/2018:

- στο τηλέφωνο 210 72.82.760 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-15:00) ή

- στο e-mail: candocoworkshop@megaron.gr​

​​​​

H χορευτική παράσταση «You and I Κnow»

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ οι Candoco (Καντούκο) θα παρουσιάσουν -επίσης στο Φουαγιέ Ισογείου- το έργο «You and I Κnow» (2016) που αποτελεί παραγγελία της Ομάδας στην πολυβραβευμένη αγγλίδα χορογράφο Arlene Phillips, η οποία εδώ και 40 χρόνια έχει δημιουργήσει πάμπολλες χορογραφίες για τη μουσικοθεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση καθώς και για τελετές μεγάλων καλλιτεχνικών και αθλητικών διοργανώσεων όπως, μεταξύ άλλων, τα Brit και τα Olivier Awards, οι Αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας 2002, η Eurovision 2009 κ.ά.

H Philips εμπνεύστηκε για τους χορευτές των Candoco, JoelBrown και LauraPatay, ένα ρομαντικό ντουέτο, γεμάτο πάθος και ευαισθησία, βασισμένο σε γνωστά ποπ τραγούδια. Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το κοινό, παρακολουθώντας ένα ζευγάρι να ερωτεύεται και να χωρίζει ξανά και ξανά, αναρωτιέται πώς γίνεται συχνά να αγαπάμε και να συγκρουόμαστε με το ίδιο πρόσωπο.

Η Arlene Phillips (σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία), που έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με θρυλικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως η Whitney Houston, η Τina Turner, οι Queen και οι Duran Duran, λέει για τη χορογραφία «You and I Κnow»: «Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα με το οποίο όλοι ταυτιζόμαστε και, μ' αυτό το ντουέτο, καλούμε το κοινό να εξερευνήσει την πολυπλοκότητά της και τον τρόπο με τον οποίο, καμιά φορά, η καθημερινότητα διαμορφώνει τις σχέσεις μας. Το "Υou and I Know" [«Εσύ κι εγώ ξέρουμε»] "πετάει το βιβλίο του κανονισμού" και γίνεται πηγή έμπνευσης για το κοινό δείχνοντάς του ποιος μπορεί να χορέψει και τι μπορεί να είναι ο χορός.»

Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης: Κατερίνα Κασιούμη.

Η είσοδος στα σεμινάρια χορού και στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες

210 72.82.333

https://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

Πηγή: www.culture.gr

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 


Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, 11:00 - 12:30 Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η ωραία Μυκηναία»
Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, 11:00 - 12:30 Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η Τιμοκρίτη αναζητά τα μυστικά της ομορφιάς»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει την ημερίδα «Ένα βιβλίο, έξι αιώνες ιστορίας. Εκδόσεις από την αυγή της τυπογραφίας στις βιβλιοθήκες της Αθήνας» το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, στον Πειραιά.