ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤΙΑΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

2023-01-02
Image Credit : Wessex Archaeology
Image Credit : Wessex Archaeology

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ 2022, ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ CEMEX ΠΟΥ ΕΣΚΑΒΑΝ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ DUNGENESS, ΣΤΟ KENT ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΞΥΛΩΝ ΑΠΟ ΠΛΟΙΟ, ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ KENT.

Μόλις συνειδητοποίησε τη σημασία της ανακάλυψης, το κομητειακό συμβούλιο του Κεντ ανέθεσε την έρευνα σε ειδικούς της Wessex Αrchaeology, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της Historic England.

Αυτό που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, είναι ένα σπάνιο ελισαβετιανό πλοίο, το οποίο χρονολογήθηκε μεταξύ του 1558 και 1580, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ Α.

Η Andrea Hamel, αρχαιολόγος της Wessex Archaeology, δήλωσε: "Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μας πει τόσα πολλά για μια περίοδο, που έχουμε ελάχιστα σωζόμενα στοιχεία για τη ναυπηγική, αλλά ήταν μια τόσο μεγάλη περίοδος αλλαγών στην κατασκευή πλοίων και τη ναυσιπλοΐα".

Το πλοίο κατασκευάστηκε με χρήση αγγλικής βελανιδιάς. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πλοίο είτε ναυάγησε στο ακρωτήρι, είτε απλώς εγκαταλείφθηκε στο τέλος της χρησιμότητάς του.

Πηγή: heritagedaily.com