Περιπλανώμενο Μουσείο Πολιτισμών στο Μύλο

2017-10-16

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών πρόκειται για μια έκθεση συλλογής φιγούρας του θεάτρου σκιών του Pep Beltran, που συνοδεύεται από εργαστήρι (εμψύχωση από την ομάδα Gypsy Moth). Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας, το Περιπλανώμενο Μουσείο έρχεται στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.

Με αφηγήσεις και εργαστήρι στο οποίο οι συμμετέχοντες - παιδιά, οικογένειες και μεγάλοι που αρνούνται να μεγαλώσουν - φτιάχνουν το δικό τους θέατρο σκιών, που μπορούν να πάρουν μαζί τους μετά!

Το Μουσείο θα λειτουργήσει Δευτέρα 16, Τρίτη 17, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Μικτά τμήματα (ενήλικες-παιδιά). Ώρα 6.30-7.30μ.μ. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου το Μουσείο θα λειτουργήσει 12 το πρωί με 1 το μεσημέρι.

Η δράση είναι δομημένη σε δύο τμήματα :

ΕΚΘΕΣΗ

Αυθεντικά εκθέματα από τις χώρες που έχουν παράδοση στο θέατρο Σκιών (Ινδονησία, Κίνα, Τουρκία, Ελλάδα). Ένα μουσείο που μπορεί κανείς να αγγίξει τα εκθέματα και να παίξει μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στην έκθεση γίνεται αφήγηση με ιστορικά στοιχεία του θεάτρου σκιών, στοιχεία εθνολογίας και μύθους. Η αφήγηση είναι διαδραστική, ευχάριστη και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κοινού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Με έμπνευση από όσα είδαν, άκουσαν και παίξανε, κατασκευάζουν τη δική τους φιγούρα, όπως την φαντάζονται και το δικό τους θέατρο, που μπορούν μετά να τα πάρουν μαζί τους. Όλα αυτά με απλά υλικά - ένα κουτί παπουτσιών, χαρτί, κόλλα. Το εργαστήριο, όπως και η έκθεση, μπορεί να προσαρμοστεί για όλες τις ηλικίες. Επίσης, προσφέρει ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση αλλά και για γονείς και παιδιά που ψάχνουν ιδέες δημιουργικής απασχόλησης στο χώρο τους.

Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 2410- 251657.

Πηγή: https://www.eleftheria.gr/