Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

«Παρθεναγωγείο Βόλου - Ένα σχολείο μέσα στη ζωή και στη φύση» Παράσταση κουκλοθέατρου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

2021-09-28

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Οκτωβρίου (ώρα 19:00), την παράσταση κουκλοθεάτρου «Παρθεναγωγείο Βόλου - Ένα σχολείο μέσα στη ζωή και στη φύση» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας. 

Η παράσταση απευθύνεται στο γενικό κοινό (ηλικίες 14+) και παρουσιάζεται από την ομάδα κουκλοθέατρου «Οι δύτες», στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (29/9/21-10/10/21). Αποτελεί δραματοποιημένη αφήγηση με χάρτινες φιγούρες της ιστορίας του Ανώτερου Δημοτικού Παρθεναγωγείου του Βόλου. Αναφέρεται στην περίοδο που επιχειρείται για πρώτη φορά η εφαρμογή των αρχών του εκπαιδευτικού δημοτικισμού στη Μέση Εκπαίδευση και που το Παρθεναγωγείο λειτουργούσε υπό τη Διεύθυνση του πρωτοπόρου παιδαγωγού Αλέξανδρου Δελμούζου, καθώς και στην επεισοδιακή κατάργησή του το 1911 και τη σχετική δίκη του Ναυπλίου το 1914. Το έργο βασίζεται στην αλληλογραφία του Δελμούζου με προσωπικότητες των αρχών του 20ού αιώνα και τη μετέπειτα σύζυγό του, καθώς και σε προφορικές μαρτυρίες μαθητριών, όπως παρουσιάζονται στο δίτομο έργο «Το Παρθεναγωγείο του Βόλου» του Χαράλαμπου Γ. Χαρίτου.

Σκηνοθεσία, εμψύχωση, δραματουργική επεξεργασία, κούκλες: Φαίη Τσίτου

Σκηνικά, κούκλες, φώτα, βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Μπουνάτσος

Ηχογραφημένες φωνές: Γιάννης Καραούλης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Γιώτα Φέστα, Στέφανος Μπαρμπαλιάς, Γιάννης Μπαρμπαλιάς, Βασίλης Μπουνάτσος, Φαίη Τσίτου


Η ομάδα «Οι δύτες» έχει παρουσιάσει έργα σε θεατρικούς χώρους και μουσεία και έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει τις παραστάσεις για εφήβους και ενήλικες «Η Βουτιά» και «Simultané», καθώς και την παράσταση «ΤΗΛΕ τῆλε tele» για μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr


Πηγή: Newsletter

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

Η ΕΤΕΠΑΜ οργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναστηλώσεων που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καλλιόπης Θεοχαρίδου και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μεγ. Αλεξάνδρου 49) στις 13,14,15 και 16 Οκτωβρίου 2022.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 4 «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ» ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΝΑΛΙΩΝ...