Όταν οι μαθητές γίνονται επιμελητές εκθέσεων!

Θα μπορούσαν οι επιμελητές της επόμενης έκθεσης που θα επισκεφθείτε να πηγαίνουν ακόμα σχολείο; Η Harley Gallery συνεργάστηκε πρόσφατα με 3 τοπικά σχολεία για να δημιουργήσει το απόλυτο σχολικό project!
Μαθητές ηλικίας 5 έως 16 ετών προσκλήθηκαν να επιμεληθούν μια έκθεση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στη διαδικασία είχαν την καθοδήγηση των επαγγελματιών της πινακοθήκης.
Η διαδικασία ξεκίνησε, ζητώντας από τα παιδιά του σχολείου να διαλέξουν έργα τέχνης από τη συλλογή Jerwood για την έκθεση. Τα παιδιά έπρεπε να ψηφίσουν ποιά έργα θα συμπεριληφθούν στην έκθεση. Βασική προϋπόθεση ήταν να ψηφίσουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες. Τα έργα τέχνης που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους, επιλέχθηκαν για την έκθεση και καταγράφηκαν σε έναν κατάλογο.
Στη συνέχεια, το προσωπικό της πινακοθήκης διοργάνωσε μια σειρά από εργαστήρια για να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες με την ερμηνεία του έργου τέχνης. Το μεγάλο εύρος ηλικιών σήμαινε ότι οι ασκήσεις ερμηνείας έπρεπε να προσαρμοστούν ώστε να είναι κατάλληλες για την ηλικία τους.
Αφού ερμήνευσαν όλα τα έργα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την πινακοθήκη για να συναντήσουν τον υπεύθυνο εκθέσεων της Harley Gallery. Οι μαθητές κλήθηκαν να εξετάσουν το ταξίδι του επισκέπτη σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τι ήθελαν να ζήσουν οι επισκέπτες; Τι ήθελαν να σκεφτούν; Ποιο μήνυμα ήλπιζαν να επικοινωνήσουν;
Οι μαθητές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ταξίδι για την έκθεση Voyage of Discovery. Για το σχεδιασμό της έκθεσης, το προσωπικό της πινακοθήκης παρείχε στους μαθητές κατόψεις του χώρου και εκτυπώσεις του έργου τέχνης σε κλίμακα.
Το προσωπικό της πινακοθήκης και οι εξωτερικοί συνεργάτες-σχεδιαστές βοήθησαν τους μαθητές να ζωντανέψουν το όραμά τους, αλλά η λήψη αποφάσεων εξαρτήθηκε από τους μαθητές.
Η έκθεση Voyages of Discovery είχε μεγάλη επιτυχία! Οι επισκέπτες της πινακοθήκης εκτίμησαν τη νέα οπτική για την τέχνη και τη ζωή. Μπόρεσαν να δουν τα πράγματα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού καθώς περιηγούνταν στην έκθεση.
Πηγή: www.museumnext.com
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Παράταση έκθεσης «Ξεριζωμοί, 1922-2022. Μαρτυρίες μέσα από την Τέχνη»

Florida Principal Fired after Parents Decry Lesson on Michelangelo’s Iconic ‘David’ as ‘Pornographic’

10 χρόνια Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου 2013-2023: Μια διαδρομή γεμάτη «φως»
