Job opportunities (30.3.2023)
Director of Programme, Barnsley Civic
Το Επιγραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», προγραμματίζει ανοιχτή συζήτηση/Ημερίδα με θέμα : «Οι Κήποι του Μουσείου και η λειτουργία τους στην πόλη», την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 12.00.
Η δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012 και σκοπός της είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Η ανοιχτή συζήτηση/ημερίδα επιδιώκει τη διερεύνηση των πολλαπλών διαστάσεων του κήπου του Μουσείου. Στόχος της είναι η διεπιστημονική προσέγγιση των ποικίλων μορφών και λειτουργιών του, καθώς και η ανάδειξη της δυναμικής και της θέσης που κατέχει.
Ως αστικός υπαίθριος χώρος, ποιός είναι ο τύπος και ο χαρακτήρας του και ποιά είναι η σχέση του με την πόλη; Ως ενδιάμεσος κοινωνικός χώρος, ποιά η σχέση του με την καθημερινότητα της πόλης; Ως μεταβατικός χώρος από τον κλειστό στον δημόσιο, πώς συνδέεται με τη λειτουργία του μουσείου; Μπορεί να συνδεθεί νοηματικά με αυτό; Ως χώρος πρασίνου, η επιλογή των φυτών διαμορφώνει τη λειτουργία του; Ως χώρος αναψυχής, ποιές δραστηριότητες μπορεί να φιλοξενήσει;
Προκειμένου να αναπτυχθεί η βάση της συζήτησης θα προηγηθούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:- «Μουσεία και δημόσιοι κήποι: Συνδυάζοντας δύο ετεροτοπίες του δυτικού κόσμου».
Εσθήρ ΣΟΛΟΜΩΝ, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. - «Μεταξύ φύσης και τέχνης: Δύο κήποι μουσείου».
Φαίη ΖΗΚΑ, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Τέχνης, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. - «Flora Filopappou: ένα ταξίδι από την πόλη των βράχων στον κήπο. In situ/ex situ».
Νίκος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Εικαστικός. - «Η δυνητική συνεισφορά των χώρων πρασίνων στη λειτουργία των μουσείων».
Αγγελική ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, Επίκουρη καθηγήτρια Εργαστηρίου Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. - «Ο κήπος του Μουσείου και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».
Έλλη ΠΑΓΚΑΛΟΥ, Aρχιτέκτων τοπίου. - «Το παιχνίδι ως μεταβατικός χώρος».
Τίνα ΒΑΡΔΑΛΑΧΟΥ, Αρχιτέκτων, MSc Αστικού Σχεδιασμού.
Στις 11 π.μ. θα προηγηθεί ειδική θεματική ξενάγηση με θέμα: «Η προστασία της φύσης μέσα από τις αρχαίες επιγραφές» σε επιλεγμένες επιγραφές του Επιγραφικού Μουσείου.
Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις δράσεις.
Επιγραφικό Μουσείο,
Τοσίτσα 1, 10682 Αθήνα,
τηλ. 2108217637, e.mail: ema@culture.gr
Πηγή: Δελτίο Τύπου
Director of Programme, Barnsley Civic
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΑΝΑ 514 ΠΔΕ 2023 ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ: «2022ΝΑ51400041 5150324» «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» (Π.Κ. 1960ΣΕ01400000) (2014ΣΕ51400006), ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ.
Ο θεατρικός μονόλογος «Κοιμωμένος Χαλεπάς- ο ΣΑΛός άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου για τη ζωή του Έλληνα κορυφαίου γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά, παρουσιάζεται από χθες στο θέατρο Σοφούλη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο καλλιτέχνη ερμηνεύει ο Γιώργος Κοντοπόδης.