«Ο αδελφός μου ο Αμαντέους», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2023-02-28

Ποιος θα μπορούσε να μας γνωρίσει τον Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ καλύτερα από την αδελφή του; Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ, στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βάνας Πεφάνη, τα Σάββατα του Μαρτίου, σε διπλές παραστάσεις, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», του Μεγάρου Αθηνών.

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Πάνω στις δικές της παρτιτούρες, έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης.

Μαζί «όργωσαν» ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια.

Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο…

Τα παιδικά τους χρόνια, η ανέλιξη τους, η προσωπική ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ και η σχέση της με τον πατέρα και τον διάσημο αδελφό της, η εξέλιξη βήμα βήμα ενός μύθου, θα προστεθούν σ' έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής.

Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ μιας γυναίκας που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια, η «αόρατη» Νάνερλ Μότσαρτ, μας παρουσιάζει τον αληθινό Αμαντέους.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ να μας χαϊδεύουν την ψυχή…

Συντελεστές της μουσικής παράστασης

«Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ» του Μηνά Βιντιάδη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βάνα Πεφάνη.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πέμη Ζούνη, Έλιο-Φοίβος Μπέικο

ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ: Διονύσης Μαλλούχος

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Λυντζέρης

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Bασίλης Κλωτσοτήρας

ΚΙΝΗΣΗ:Κυριάκος Κοσμίδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώτα Εφραιμίδη.

Θα πραγματοποιηθούν διπλές παραστάσεις 4,11 και 18 Μαρτίου, στις 18.00 και 21.00,

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη τηλ.2107282333

Πηγή: ertnews.gr 


Νέες κυκλοφορίες -10% στο Museology Eshop!