Μουσείο αφιερωμένο στην Street Art εγκαινιάζεται στο Βερολίνο

2017-09-16

Τα εγκαίνια ενός μουσείου για τα graffiti και την τέχνη του δρόμου θα γίνουν σήμερα στο Βερολίνο με έργα ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών.

Το Μουσείο Αστικής Σύγχρονης Τέχνης ή αλλιώς "Artmeile"/"Art Mile", βρίσκεται σε διαμέρισμα κτιρίου, το οποίο έχει τροποποιηθεί πλήρως για τους σκοπούς της έκθεσης. Συγκεκριμένα, το δάπεδο έχει ασφαλτοστρωθεί ενώ παράλληλα, μέρος του διαμερίσματος είναι ανοιχτό ώστε να δημιουργείται η αίσθηση του δρόμου κι όχι ενός κλειστού χώρου.

Το graffiti στο Βερολίνο, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, είναι παράνομο εκτός κι αν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όπου θα γίνει το επόμενο έργο, δώσει άδεια. Ωστόσο, όπως σημειώνει η διευθύντρια του Μουσείου, Yasha Young, «Η αστική σύγχρονη τέχνη είναι το λογικό επόμενο βήμα για να ακολουθήσουμε τα όσα συμβαίνουν στον δρόμο».

Ο Louis Masai, ένας από τους καλλιτέχνες των οποίων το έργο θα παρουσιαστεί, επισήμανε την σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος καθώς «οι καλλιτέχνες αυτού του κινήματος λαμβάνουν επιτέλους τον σεβασμό που τους αξίζει».   

Πηγή: https://www.reuters.com/article/us-germany-art-museum/a-museum-dedicated-to-street-art-opens-in-berlin-idUSKCN1BQ2F4