Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας, “Crete: Stories from the Edge”

2017-11-07

Tο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εγκαινιάζει στο Ηράκλειο την έκθεση "Crete: Stories from the Edge". Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (Δουκός Μποφώρ 20) και σε αυτή παρουσιάζεται το έργο εννέα Ελλήνων φωτογράφων, που ζουν ή κατάγονται από την Κρήτη. Τα έργα που εκτίθενται είναι προσωπικά οδοιπορικά των φωτογράφων και αναφέρονται στις εμπειρίες τους και στο πώς αντιλαμβάνονται τον τόπο, την κοινωνία και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και αλληλεπιδρούν. Σαν κομμάτια παζλ, αυτές οι εικόνες έρχονται να ταιριάξουν και να (συν)ομιλήσουν για την Ευρώπη των δύο άκρων και να θέσουν ερωτήματα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της «Γηραιάς Ηπείρου».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Λάμπρος Ανδριανάκης, Αντώνης Δαμολής, Χριστόφορος Δουλγέρης, Χαράλαμπος Κυδωνάκης, Λίνα Μανουσογιαννάκη, Δημήτρης Μπαρούνης, Στεφανία Ορφανίδου, Μιχάλης Πουλάς και οι Πάνος Χαραλαμπίδης και Μαίρη Χαιρετάκη.

Το φεστιβάλ διαρκεί από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Μάρτιο 2018, διοργανώνεται από την KOLEKTIV8 και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και χορηγία της Motor Oil και της ΑΝΕΚ/Blue Star Ferries. 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά 18:00 - 20:00 και Σάββατο 10:00 - 13:00 και 18:00-20:00.

Πηγή: https://aftodioikisi.gr/