Μεγάλη αναφορά της «Αλ Αχράμ» στον ποιητή Κ. Καβάφη

2018-02-16

Με τίτλο «Η αιγυπτιώτικη παροικία της Ελλάδας παρακολούθησε μία μουσική εκδήλωση για τον διάσημο Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη», η αραβόφωνη «Αλ Αχράμ», εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της, κάνει αναφορά σε μία σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο κτίριο της αιγυπτιακής πρεσβείας στην Αθήνα, απέναντι από το ελληνικό Κοινοβούλιο, που ήταν αφιερωμένη στον Κ. Καβάφη.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για τη δυναμική παρουσία των Ελλήνων Αιγυπτιωτών που βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό Αιγυπτίων που διαμένουν στην Αθήνα και παρακολούθησαν την εκδήλωση-αφιέρωμα στον Έλληνα ποιητή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Μοχάμεντ Φαρίντ Μονίμπ, που μίλησε για τις βαθιές σχέσεις που ενώνουν την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Η «Αλ Αχράμ», αναφερόμενη στον Καβάφη, σημειώνει ότι γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1863 και πέθανε το 1933, και επισημαίνει ότι το μουσικό κουαρτέτο που απέδωσε μελωδίες στηριγμένες σε έργα του μεγάλου ποιητή, ερμήνευσε μία μελωδία αφιερωμένη στην Αλεξάνδρεια, εκφράζοντας τη νοσταλγία που νιώθουν για τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι περισσότεροι από τους Αιγυπτιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ