Κορινθιακή περικεφαλαία ανακαλύφθηκε στη Ρωσία

2018-05-29

Κορινθιακή περικεφαλαία βρέθηκε στη Ρωσία και πρόκειται για την πρώτη που έχει ανακαλυφθεί βορειότερα της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με το Archaeology News Network, είναι κατασκευασμένη από μπρούτζο και είναι εξακριβωμένα Κορινθιακή επειδή «κάλυπταν ολόκληρο το κεφάλι και τον λαιμό με σχισμές για τα μάτια και το στόμα, ενώ είχαν παραγνάθους».

Το εύρημα είναι εμφανώς διαβρωμένο καθώς έχει μείνει θαμμένο για πάνω από 2.500 χρόνια. Το εσωτερικό είχε επένδυση από ύφασμα ή δέρμα για να προστατέψει το κρανίο του πολεμιστή και ήταν η περικεφαλαία που φορούσαν οι οπλίτες, οι στρατιώτες που πολεμούσαν σε φάλαγγες.

Ο Roman Mimohod, διευθυντής της ανασκαφής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (Institute of Archaeology of the Russian Academy of Sciences, IA RAS), δήλωσε πως «χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα».

Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια, κάνοντας ανασκαφές στη νεκρόπολη 600 τάφων, όπου βρίσκονται πολλοί Έλληνες πολεμιστές του Βασιλείου του Βοσπόρου.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr