«Καταθέσεις Πολιτισμού»

2018-01-27

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Φέτος, η θεματική των εκδηλώσεων είναι σχετική με την περίοδο του Μεσοπολέμου, στους τομείς της Ιστορίας, της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης και των Γραμμάτων, μιας και το 2018 συμπίπτει με τη συμπλήρωση 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας (1928).

Την έναρξη των ομιλιών θα κάνει ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος στις 31 Ιανουαρίου. Η ομιλία του θα έχει θέμα «Ο Εθνικός Διχασμός, οι επιχειρηματίες, οι τράπεζες».

Στις 28 Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσει η ομιλία του καθηγητή της Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Παναγιώτη Τουρνικιώτη, με θέμα «Το μοντέρνο πνεύμα στην αρχιτεκτονική του εικοστού αιώνα». Ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στις 28 Μαρτίου με θέμα «Η αποτίμηση της προσφοράς της Γενιάς του '30 σήμερα». Στις 25 Απριλίου, ο δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Μπακουνάκης θα μιλήσει με θέμα «Τύπος και λαϊκισμός στον Μεσοπόλεμο».

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, στις 18:00.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ