«Καρποί μνήμης» Εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

2021-12-13

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υλοποιεί εικαστικό εργαστήρι ενδυνάμωσης μνήμης για άτομα τρίτης ηλικίας, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00-13:00) στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Με αφετηρία την ενότητα της μόνιμης έκθεσης που παρουσιάζει το δέντρο της ελιάς στην ελληνική τέχνη, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ένα ειδικά σχεδιασμένο βιωματικό εργαστήρι, με την καθοδήγηση του εικαστικού Γιάννη Μακρίδη. Αξιοποιώντας ευφάνταστες δραστηριότητες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και τη λεπτή κινητικότητα, και χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά και τεχνικές, στόχος του εργαστηρίου είναι η προληπτική ενίσχυση της λειτουργίας της μνήμης. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους ως ενθύμια τα έργα που θα κατασκευάσουν.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Πηγή: Newsletter