Καραγκιόζης The Movie: Ο Καραγκιόζης περνά στη μεγάλη οθόνη

2022-12-07

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της πρώτης ελληνικής ταινίας animation Καραγκιόζης The Movie το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, λίγο πριν την έξοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της επικράτειας στις 8 Δεκεμβρίου. 

Για πρώτη φορά ο Καραγκιόζης «βγήκε» από τον μπερντέ και με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία του θεάτρου σκιών «ανέβηκε» στη μεγάλη οθόνη σε τρισδιάστατο animation για να μας πει την πρώτη από τις πολλές ιστορίες του που αγαπούν και δεν χορταίνουν να παρακολουθούν ξανά και ξανά μικροί και μεγάλοι.

Από νωρίς πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, όλοι φίλοι του Θεάτρου Σκιών και του πλέον αρχετυπικού του ήρωά του, του Καραγκιόζη, αλλά και φίλοι των ελληνικών παραγωγών και του animation άρχισαν να προσέρχονται στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ για να απολαύσουν την ιστορία του Καραγκιόζη Γραμματικού, μια παραγωγή της White-Fox (εκτέλεση παραγωγής: Αναστασία Μάνου) σε συμπαραγωγή Cosmote TV και Anama Ltd.

Έξυπνοι διάλογοι, ντοπιολαλιές, ξεκαρδιστικές ατάκες, ζωντανοί χαρακτήρες, ελληνική μουσική με χορούς, μια θέση για τον καθέναν μας που αγαπά το καραγκιοζοσύμπαν. Και όπως είπε ο Καραγκιόζης στην έναρξη της προβολής «Όλοι μας ας στηρίζουμε τις ελληνικές παραγωγές, το ελληνικό animation, τις κινηματογραφικές αίθουσες και βέβαια... εκείνον, τον μοναδικό μας ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ».

Πηγή: ertnews.gr