Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

«Jewellery Identities». Ψηφιακή έκθεση σύγχρονου κοσμήματος

2021-03-17

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας (ΔΙΕΚ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ) παρουσιάζουν την ετήσια έκθεση κοσμήματος των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΙΟΠ: "Από το 2015, η έκθεση οργανώνεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του ΠΙΟΠ, στη Δημητσάνα, ενισχύοντας τους δεσμούς ανάμεσα στους δυο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας. Η συνέργεια αυτή στηρίζει δυναμικά την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, που άνθισε στη Στεμνίτσα τον 19ο αιώνα και παραμένει ζωντανή έως σήμερα, χάρη στους τεχνίτες της περιοχής που μεταδίδουν τη γνώση τους από γενιά σε γενιά. Φέτος, για πρώτη φορά, η έκθεση παρουσιάζεται ψηφιακά, προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας."

Ασήμι, μπρούντζος, χρυσός και χαλκός, υλικά επεξεργασμένα με ποικιλία παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών, σε δημιουργικό συνδυασμό με πολύτιμους λίθους και άλλα φυσικά ή διακοσμητικά υλικά, δίνουν ένα πλούσιο σύνολο από δαχτυλίδια, βραχιόλια, μενταγιόν, σκουλαρίκια και καρφίτσες διαφορών κατηγοριών, σχημάτων και μεγεθών. Τα κοσμήματα παρουσιάζονται μέσω φωτογραφιών, τις οποίες επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι δημιουργοί. 

Τα χειροποίητα κοσμήματα είναι έργα πρωτοετών και δευτεροετών σπουδαστών και σπουδαστριών της ειδικότητας «Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» του ΔΙΕΚ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ της περιόδου 2019-20.

Πηγή: Newsletter


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Σαρανταένα συνεχή χρόνια ο θεσμός του Φεστιβάλ Βιβλίου αποτελεί ένα μοναδικό και αναπόσπαστο κομμάτι δράσης για το βιβλίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης που με τη λειτουργία του αντικατοπτρίζει την ανεπανάληπτη αυτή σχέση που έχουν οι επισκέπτες κάθε χρόνο με αυτό εν όψει του καλοκαιριού.

The Smithsonian's National Museum of Natural History will open "Our Places: Connecting People and Nature" Friday, July 1, a new exhibition exploring how peoples' experiences with nature inspire them to connect, care and act. "Our Places" offers visitors a chance to meet dedicated scientists and community members working to protect dynamic...